Τα δελφίνια αναγνωρίζουν το είδωλο τους νωρίτερα και από τους ανθρώπους

Η νοημοσύνη των δελφινιών είναι γνωστή και είναι ένας από τους λόγους που έχουν κάνει τα πλάσματα αυτά τόσο δημοφιλή και αγαπητά στους ανθρώπους.   


Νέα έρευνα αποκαλύπτει μια ακόμη πτυχή της προσωπικότητας των δελφινιών και περαιτέρω απόδειξη του πόσο ανεπτυγμένος είναι ο εγκέφαλός τους.   

Τα δελφίνια είναι ικανά να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη όχι μόνο πολύ νωρίτερα από τα άλλα ζώα, αλλά νωρίτερα ακόμη και από τα παιδιά.   

Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα κατέληξε μια νέα τριετής αμερικανική επιστημονική έρευνα σε δύο ρινοδέλφινα.   

Οι άνθρωποι, οι χιμπατζήδες, οι ελέφαντες και τα δελφίνια μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σε καθρέφτη, όπως έχουν δείξει προηγούμενα πειράματα.   

Η αναγνώριση του εαυτού αποτελεί σημαντική ένδειξη νοημοσύνης, αν και δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων περί αυτού.   

Τα παιδιά αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια αυτο-αναγνώρισης στην ηλικία περίπου των 12 μηνών, ενώ οι χιμπατζήδες των δύο έως τεσσάρων ετών. Όμως τα δελφίνια, όπως δείχνει η νέα μελέτη, μπορούν να το κάνουν ακόμη νωρίτερα, ήδη από την ηλικία των επτά μηνών.   

Οι ψυχολόγοι Νταϊάνα Ρις του Κολλεγίου Χάντερ και Ρέιτσελ Μόρισον του Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times». Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου