Ταυτοποιήθηκε η μυστηριώδης μούμια της Ελβετίας

Μυστήριο εκατοντάδων ετών κατάφεραν να λύσουν οι επιστήμονες στην ελβετική πόλη της Βασιλείας σχετικά με την ταυτότητα μιας γυναίκας που είχε μουμιοποιηθεί.   





Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναγνωρίσουν ένα μυστηριώδες μουμιοποιημένο σώμα, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια και ανακάλυψαν ότι η γυναίκα ήταν συγγενής του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.   

Πιθανή μορφή της η Anna Catharina Bischoff.

Το πτώμα αναγνωρίστηκε ως η Anna Catharina Bischoff, η οποία πέθανε το 1787. Το σώμα της αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1975, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης της εκκλησίας Barfüsser της Βασιλείας. Ήταν πολύ καλά διατηρημένο λόγω του υψηλού ποσοστού υδραργύρου στα λείψανα, κάτι που συχνά αποτελεί σημάδι ότι ένα άτομο είχε υποβληθεί σε θεραπεία για σύφιλη.   

Το σημείο της ταφής της, μπροστά από το βωμό της εκκλησίας, έδειχνε ότι η Bischoff ήταν πιθανώς εύπορη και υψηλής θέσης.   

Η μούμια.

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους, οι επιστήμονες κατάφεραν να εξάγουν γενετικό υλικό από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της μούμιας και το συνέκριναν με DNA των απόγονων του γενεαλογικού δέντρου της Bischoff. Βρέθηκε αντιστοιχία κατά 99,8% και η σχέση με την οικογένεια Τζόνσον επιβεβαιώνεται από τα αρχεία των γεννήσεων, των θανάτων και των γάμων.   

Η κόρη της Bischoff παντρεύτηκε τον Christian Hubert Baron Pfeffel von Kriegelstein και αρκετές γενιές μετά, η γενεαλογική γραμμή φτάνει στον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ.   

Ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει ακόμη σχολιάσει την ανακάλυψη του χαμένου προγόνου του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου