Πάγωσαν καρχαρίες από το πολικό ψύχος

Πρωτοφανές θέαμα στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η Αμερικανική Υπηρεσία για τους Λευκούς Καρχαρίες, στις ανατολικές ακτές ξεβράστηκε ένας ικανός αριθμός από καρχαρίες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι πάγωσαν μέχρι θανάτου, κολυμπώντας στις παγωμένες από το πολικό ψύχος θάλασσες.




Η Αμερικανική Υπηρεσία για τους Λευκούς Καρχαρίες πως το περιστατικό που παρατηρήθηκε στο Cape Cod, καταγράφεται για πρώτη φορά στα ιστορικά.

Η ίδια οργάνωση δημοσίευσε φωτογραφίες από δύο αρσενικούς καρχαρίες που εντοπίστηκαν στην περιοχή, οι οποίοι εξετάστηκαν από ειδικούς και διαπιστώθηκε ότι πέθαναν από το σοκ του παγωμένου νερού. Χθες, η περιοχή στο Cape Cod, στον Ατλαντικό, κατέγραψε θερμοκρασία ρεκόρ, καθώς το θερμόμετρο έδειχνε -14 βαθμούς Κελσίου.


Επιστήμονες λαμβάνουν δείγμα από τα όργανα για να τα εξετάσουν
και να διαπιστώσουν τι συνέβη.

Το "cold shock" (σοκ ψύχους) επέρχεται όταν η θερμοκρασία των υδάτων πέφτει πολύ απότομα και τα ζώα δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Οι καιρικές συνθήκες δεν προβλέπεται να βελτιωθούν τις επόμενες ώρες, ενώ ισχυροί παγωμένοι άνεμοι θα σαρώσουν όλη την περιοχή από το Νότιο Τέξας έως τον Καναδά και από τη Μοντάνα και το Γουαϊόμινγκ έως το Νιου Ίνγκλαντ.

Πιστεύεται ότι πέθαναν μετά από το «σοκ ψύχους».

Τα σώματα απομακρύνονται για περαιτέρω εξέταση.

Χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε οκτώ περιοχές της μέσης Αμερικής και συγκεκριμένα στο Κάνσας, το Μιζούρι, το Ιλινόις και τη Νεμπράσκα, αλλά και στην Αϊόβα, τη Μινεσότα, τη Νότια Ντακότα και τη Βόρεια Ντακότα.

Η θερμοκρασία στην Ομάχα έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 1884.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου