Δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες έτοιμες να συγκρουστούν (video)

Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει δύο ογκώδεις μαύρες τρύπες που είναι έτοιμες να συγκρουστούν και αναμένεται να προκαλέσουν μια τιτάνια έκρηξη ικανή να καταστρέψει ένα ολόκληρο γαλαξία.
Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας δεδομένα από της NASA Galaxy Evolution Explorer (GALEX) και το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA έχουν υπολογίσει ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου ένα εκατομμύριο έτη φωτός.

Οι ερευνητές προβλέπουν επίσης ότι όταν συγκρουστούν, κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή στα επόμενα 100.000 χρόνια, αυτή θα έχει τη δύναμη 100 εκατομμυρίων σουπερνόβα με αποτέλεσμα η μικρότερη μαύρη τρύπα να απορροφηθεί από την μεγαλύτερη όταν αυτές συναντηθούν.

Προσομοίωση που δείχνει πώς ένα ζευγάρι μελανών οπών παράγει περιοδικά φωτεινά σήματα.

Οι συγχωνεύσεις μαύρων οπών θεωρούνται τα πιο βίαια γεγονότα στο Σύμπαν. Αυτό το φαινόμενο αναμένεται να στείλει βίαιες διακυμάνσεις  σε όλο το σύμπαν γνωστά τα βαρυτικά κύματα.

"Η ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων μας επιτρέπει να διερευνήσουν τα μυστικά της βαρύτητας και να δοκιμάσει τη θεωρία του Αϊνστάιν στο πιο ακραίο περιβάλλον στο σύμπαν μας - μαύρες τρύπες. Η Ανακάλυψη αυτή είναι το άγιο δισκοπότηρο της επιστήμης μας", υποστήριξε με δήλωση του ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Daniel D’Orazio, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο Columbia.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου