Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ

Ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη χρήση του ναρκωτικού Pervitin, που ήταν ο πρόδρομος της κρυστάλλινης μεθαμφεταμίνης, από το Τρίτο Ράιχ. 



Συγγραφέας του είναι ο δημοσιογράφος Norman Ohler και το βιβλίο έχει τίτλο "Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ"

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πολύ μεγάλη εξάρτηση από τα ναρκωτικά, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που προς το τέλος του πολέμου, δεν αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα και "φτιαχνόταν" για να την ξεχάσει.

Το βιβλίο στηρίζεται στις ιατρικές καρτέλες της Ανώτατης Διοίκησης των Ναζί αλλά και τα ιδιωτικά αρχεία του γιατρού του Φίρερ, Dr. Theodor Morrell. Ο "μάγος" του Χίτλερ χορηγούσε στον Χίτλερ ένα κοκτέιλ ουσιών σε ενέσιμη μορφή: Το "αγαπημένο" του ήταν το Eukodal, ένα παράγωγο της μορφίνης που απαλύνει τον πόνο, ενώ έπαιρνε και το Eupaverin, που είναι σπασμολυτικό, και μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

 Dr. Theodor Morrell
Ο Morrell κρατούσε αναλυτικά αρχεία των ενέσεων και των φαρμάκων που χορηγούσε στον Χίτλερ, ανάμεσα στα οποία ήταν διάφορες ορμόνες, ακόμη και σεξουαλικής διέγερσης, όταν ήταν μαζί του η Eva Braun. "Ο Χίτλερ ήταν ένας ναρκομανής", καταλήγει ο συγγραφέας στο 364 σελίδων βιβλίο του, που εκτιμά ότι μετά την επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ο "Φίρερ έχανε σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα εξαιτίας των ναρκωτικών".

Έρευνα από την Ένωση Ιατρών της Γερμανίας έδειξε ότι οι Ναζί ανέπτυξαν ένα διεγερτικό κοκαΐνης που χορηγείτο για τους φαντάρους της πρώτης γραμμής ενώ δοκιμάστηκε σε τροφίμους στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Το ναρκωτικό, με την κωδική ονομασία D-IX, δοκιμάστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen βόρεια του Βερολίνου.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen

Ο Dr. Fritz Hauschild ήταν φαρμακολόγος πίσω από την παραγωγή της ναρκωτικής αυτής ουσίας. Σκοπός του φαρμάκου ήταν να κρατά ξάγρυπνους τους στρατιώτες και δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας, που ήταν απαραίτητο για να αντεπεξέρχονται στις φρικαλεότητες του πολέμου.

"Αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας" είναι μόνο μία από τις πολλές σημειώσεις στρατιωτών και γιατρών που επικαλείται το βιβλίο για τα αποτελέσματα της ουσίας αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου