Hackers της NSA είχαν παραβιάσει τα δίκτυα της Al Jazeera και της Aeroflot

Οι διαρροές αυτή τη φορά έρχονται μέσω του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και αναφέρουν ότι η Μυστική Υπηρεσία NSA των ΗΠΑ κατασκόπευε το δημοσιογραφικό κανάλι Al Jazeera.






Σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε το Spiegel η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ κατάφερε να παραβιάσει την προστατευμένη επικοινωνία του Αραβικού καναλιού, κάτι που θεωρήθηκε ιδιαίτερη επιτυχία.

Είναι πολύ λογικό η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αμερικής (NSA), να ενδιαφέρεται για τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Al Jazeera. Το κανάλι που εδρεύει στο Κατάρ μεταδίδει όλα τα μηνύματα των ηγετών της al-Qaida για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το Spiegel, με ημερομηνία 23 Μάρτίου 2006, αποκαλύπτει ότι πράκτορες από το Network Analysis Center της NSA κατάφεραν να έχουν πρόσβαση και να «διαβάσουν» την επικοινωνία με «ενδιαφέροντες στόχους» που προστατευόταν ειδικά από το κανάλι. Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ανάμεσα στις επιτυχίες της μυστικής υπηρεσίας και το «σπάσιμο» στις δομές ασφαλείας των υπηρεσιών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot. Και οι δύο hacking ενέργειες αναφέρονται σαν «αξιοσημείωτες επιτυχίες».

Βέβαια μετά την παραβίαση των στόχων από τους hackers της NSA όλες οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της NSA για περαιτέρω ανάλυση, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο δεν αποκάλυπτε σε ποιο βαθμό η υπηρεσία πληροφοριών κατασκόπευε δημοσιογράφους ή διευθυντές της εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου