Γονείς και χειρουργική της Επιληψίας σε παιδιά

Οι γονείς είναι συχνά επιφυλακτικοί να συζητήσουν την επιλογή της χειρουργικής της επιληψίας για τα παιδιά τους, αλλά μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι είναι πιθανότερο να αρχίσουν να  την σκέφτονται αν έχουν καλύτερη ενημέρωση.






Ερευνητές της Σχολής Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Rochester στις ΗΠΑ μελέτησαν 138 γονείς παιδιών με επιληψία. Οι ερευνητές βρήκαν ότι περισσότερο από το ένα  τέταρτο (25,2%) όσων συμμετείχαν ήταν αντίθετοι στη χειρουργική της επιληψίας, παρά το ότι η ως τώρα έρευνα δείχνει ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τους μικρούς ασθενείς.

Ωστόσο, όταν ζητήθηκε από τους γονείς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που παρείχε πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση, οι μισοί (50,4%) είπαν ότι ήταν πλέον περισσότερο θετικοί, ενώ μόλις το 3,3% είχε περισσότερο αρνητική άποψη. Οι γονείς με παιδιά προεφηβικής ηλικίας ήταν περισσότερο πιθανό να είναι δεκτικοί για το χειρουργείο ως θεραπευτική επιλογή, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Δημοσιεύοντας στο περιοδικό Epilepsy and Behaviour, οι συγγραφείς της μελέτης ισχυρίζονται ότι οι νευρολόγοι θα πρέπει να συζητούν την πιθανότητα χειρουργείου με τους γονείς όσο το δυνατόν συντομότερα, δίνοντάς τους άφθονες πληροφορίες για να αυξηθεί η πιθανότητας αποδοχής της. Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν πως το 60% των παιδο-νευρολόγων που ερωτήθηκαν δεν ακολουθούσαν πλήρως τις κατευθυντήριες οδηγίες  ή τους τυπικούς κανόνες άσκησης του επαγγέλματος στο θέμα αυτό.

«Συμπεραίνουμε ότι η εκπαίδευση τόσο των νευρολόγων όσο και των γονέων είναι αναγκαία για να διευκολυνθεί η διαδικασία αυτή», δηλώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου