Ένα χωριό πάνω στα δέντρα (Vid)

Μία καλύβα στην παραλία αναζητούσαν οι Mateo και Erica Hogan όταν επισκέφθηκαν την Κόστα Ρίκα. Αντ’ αυτού έφτιαξαν ένα δεντρο-χωριό μέσα στο δάσος.





Ο Mateo Hogan ερωτεύτηκε τη χώρα όταν βρέθηκε εκεί για να κάνει σερφ. Στις επόμενες διακοπές επέμεινε η Erica να τον ακολουθήσει. Ήθελαν και οι δύο να βρουν ένα μικρό καταφύγιο στους τροπικούς για να ξεφεύγουν από τις μελαγχολικές ημέρες του Κολοράντο. Είχαν στο νου τους μία καλύβα για σέρφερ στην παραλία ή ένα μπάνγκαλοου στο δάσος.

Κατά τύχη όμως έπεσαν πάνω σε μία αγγελία για πώληση γης. Η ομορφιά του τοπίου τους κέρδισε και επιδίωξαν να γίνουν οι ιδιοκτήτες και για έναν επιπλέον λόγο: το πωλητήριο έλεγε πως η γη μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως καλλιεργήσιμη, κάτι που σημαίνει πως κάποιος αγοραστής θα μπορούσε να κόψει τα δέντρα!

«Ήταν μεγαλύτερη έκταση από αυτή που θέλαμε αρχικά να αγοράσουμε. Και μια νύχτα σκέφτηκα: τι ωραία δέντρα υπάρχουν εκεί, αν φτιάχναμε δεντρόσπιτα;»

Το ζευγάρι έπεισε φίλους και συγγενείς να επενδύσουν στη γη- ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά- και να φτιάξουν τα δικά τους δεντρόσπιτα.

Τελικά έφτιαξαν 24 δεντρόσπιτα στην περιοχή Finca Bellavista την τελευταία 5ετία, σχηματίζοντας στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο χωριό.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο