Συσκευή μετατρέπει οθόνη laptop σε οθόνη αφής

Τη δυνατότητα σε κατόχους laptops με «απλές» οθόνες να τις μετατρέψουν σε οθόνες αφής δίνει το AirBar: Μια συσκευή που είχε ανακοινωθεί αρχικά στα τέλη του προηγούμενου έτους και σχεδιάστηκε από τη Neonode (Σουηδία).





Όπως αναφέρει το New Atlas, το AirBar χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία για να εκπέμπει ένα αόρατο πεδίο φωτός που καλύπτει την οθόνη του laptop. Το πεδίο φωτός αυτό αντιλαμβάνεται το άγγιγμα των δαχτύλων, αλλά και άλλων αντικειμένων- ακόμα και πινέλων- έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό μιας οθόνης αφής.

Η συσκευή τοποθετείται στο κάτω μέρος της οθόνης και συνδέεται με το laptop μέσω καλωδίου USB. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω εγκατάσταση λογισμικού ή επιπλέον ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Airbar παρέχει ακρίβεια αφής περίπου δύο χιλιοστών και αναπαράγει σχεδόν 100% την εμπειρία χρήσης μιας κανονικής οθόνης αφής, που βασίζεται στο άγγισμα των δαχτύλων.

Το βάρος της συσκευής είναι 55 γραμμάρια, και η εταιρεία έχει επεκτείνει τον αριθμό των μεγεθών που είναι διαθέσιμα έτσι ώστε να υπάρχουν εκδόσεις των 15,6 ιντσών, των 14 και των 13. 

Προς το παρόν, το AirBar λειτουργεί μόνο σε νέα και υπάρχοντα Chromebooks και laptops με Windows 8.1 και 10, ωστόσο υπάρχουν σχεδιασμοί για τη δημιουργία ενός AirBar για laptops της Apple σχετικά σύντομα.

Το AirBar πωλείται online σε τιμή 69 δολαρίων στην ιστοσελίδα της εταιρείας και αναμένεται σύντομα να αρχίσει να διατίθεται και αλλού, όπως πχ στο Amazon.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου