Βρέθηκε η λύση στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έλυσαν τελικά το μακραίωνο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων. Η περιοχή 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό έχει θεωρηθεί υπαίτια για την απώλεια τουλάχιστον 75 αεροσκαφών και εκατοντάδων πλοίων και μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό το γιατί.Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα εξαγωνικά σύννεφα, δημιουργούν τις λεγόμενες «βόμβες αέρα» που κινούνται με 170 μίλια/ώρα. Ίσως, αυτές οι «βόμβες» είναι αρκετά ισχυρές ώστε να αναποδογυρίσουν πλοία και να προκαλούν πτώση αεροπλάνων, όπως αναφέρει η Mirror.

Ο Δρ. Steve Miller, ένας ειδικός ο οποίος ασχολείται με το μετεωρολογικό δορυφόρο από το Colorado State University, έχει περάσει πολύ χρόνο κοιτάζοντας τους σχηματισμούς νεφών πάνω από εκείνη την περιοχή και θεωρεί ότι αυτά τα συγκεκριμένα σύννεφα είναι η αιτία.Μιλώντας στο επιστημονικό κανάλι «What on Earth» δήλωσε: «Δεν βλέπετε συνήθως εξαγωνικό σχήμα στα σύννεφα. Τις περισσότερες φορές, τα σύννεφα είναι τυχαία στη διανομή τους».

Χρησιμοποιώντας δορυφορική ραδιοεντοπιστική απεικόνιση, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων παράξενα σύννεφα με σχήμα εξαγώνου, πλάτους έως και 80 χλμ. «Η δορυφορική απεικόνιση είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Ειδικά το σχήμα των νεφικών σχηματισμών. Αυτό το είδος του εξαγώνου απαντά στους ωκεανούς και κρύβει αυτό που ονομάζουμε «βόμβες αέρα», οι οποίες προκαλούνται από ισχυρά καθοδικά ρεύματα, τα λεγόμενα «microbursts»» επισήμανε στην εκπομπή ο μετεωρολόγος Randy Cerveny.Αυτές οι «εκρήξεις αέρα» είναι τόσο ισχυρές που μπορεί να φτάσουν τα 270 χλμ/ώρα και – όπως ένας τυφώνας – να βυθίσουν με ευκολία ένα σκάφος ή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες σε αεροπλάνα.

Αμέτρητες ανεξήγητες εξαφανίσεις αεροσκαφών και πλοίων έχουν συνδεθεί ανά τους αιώνες με το διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων. Η θαλάσσια έκταση ανάμεσα στο Μαϊάμι, το Πουέρτο Ρικο και τα νησιά των Βερμουδών, επίσης γνωστή ως Τρίγωνο του Διαβόλου, είναι για πολλούς ένα μέρος μυστηριώδες, που αψηφά τους κανόνες της φύσης. Ίσως για αυτό έχουν δημιουργηθεί αστικοί μύθοι που αποδίδουν αυτές τις εξαφανίσεις σε υπερφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου