Οι υδρίτες μεθανίου ίσως ευθύνονται για το "Τρίγωνο των Βερμούδων" (video)

Ένας από τους τελευταίους σύγχρονους μύθους, το περίφημο "Τρίγωνο των Βερμούδων" μια περιοχή που όπως εικάζεται υπάρχει στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό μεταξύ των Βερμούδων, της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο και στο οποίο τα αεροπλάνα και τα πλοία μπορούν να εξαφανίζονται χωρίς καμία εξήγηση.Η Γαλλική Huffington Post δημιούργησε ένα βίντεο που εξηγεί πως οι κρατήρες στη Σιβηρία είναι πιθανό να συνδέονται με το μυστήριο του "Τριγώνου των Βερμούδων".

Ρώσοι επιστήμονες ανέφεραν στο περιοδικό Nature ότι η εκρηκτική απελευθέρωση αερίων παγιδευμένων στο μόνιμο στρώμα του πάγου -που είναι γνωστά ως υδρίτες μεθανίου- πιθανόν ευθύνονται για τις τρύπες.

Οι υδρίτες μεθανίου θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για τις εξαφανίσεις των πλοίων και των αεροσκαφών κάτω από δήθεν μυστηριώδεις συνθήκες στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Ο κρατήρας στην χερσόνησο Γιαμάλ (Yamal) της Σιβηρίας έχει 30 μέτρα πλάτος. 

Το μεθάνιο είναι κανονικά στερεό υπό τις πιέσεις σύνθλιψης της βαθιάς θάλασσας, αλλά κομμάτια της παγωμένης ουσίας μπορεί να αποσπαστούν και να σχηματίσουν φυσαλίδες αερίου που ανέρχονται στην επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου