Γρίπη & κρυολόγημα: 4 τροφές προς αποφυγή

Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε στη διατροφή σας για να μην επιδεινωθούν τα συμπτώματα της γρίπης ή του κρυολογήματος.1. Έτοιμοι χυμοί, αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη

Η ζάχαρη συμβάλλει στην εκδήλωση της φλεγμονής, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιμείνετε για μερικές ημέρες σε μια «καθαρή» διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, πουλερικά, τσάι και σπόρους.


2. Γαλακτοκομικά

Ορισμένα άτομα παρουσιάζουν ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται η ρινική συμφόρηση και τα φλέγματα σε περίπτωση γρίπης ή κρυολογήματος. Εάν δεν παρατηρείτε κάποια αλλαγή, μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα γαλακτοκομικά, εάν όμως σας πειράζουν προτιμήστε το τσάι αντί για το ζεστό γάλα πριν τον ύπνο.


3. Αλκοόλ

Όπως η επεξεργασμένη ζάχαρη, έτσι και το αλκοόλ επιδεινώνει τις φλεγμονές στο σώμα. Επίσης, το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, επιβραδύνοντας τη διαδικασία ανάρρωσης.


4. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Ένα τοστάκι ή μερικά κρακεράκια μοιάζουν σίγουρη λύση όταν είστε άρρωστοι, ιδιαίτερα εάν έχετε στομαχόπονο και δυσκολεύεστε να φάτε. Όμως οι λευκοί (επεξεργασμένοι) υδατάνθρακες διασπώνται γρήγορα σε γλυκόζη, ανεβάζοντας το ζάχαρο, κι έτσι επιβραδύνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου