Συνελήφθη ο φερόμενος ως «πατέρας» του Bitcoin

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές της Αυστραλίας στον 44χρονο Craig Steven Wright, τον άνθρωπο που φέρεται να επινόησε το ευρύτατα διαδεδομένο πλέον «εικονικό» νόμισμα Bitcoin και μετά από ξαφνική έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του στο Σίδνεϊ, «για φορολογικά ζητήματα».H κίνηση αυτή των διωκτικών Αρχών της Αυστραλίας έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την «υπόδειξη» των ιστότοπων Wired και Gizmodo του Craig Steven Wright ως τον άνθρωπο-μυστήριο που με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto βρίσκεται πίσω από τη «θέσπιση» του ψηφιακού νομίσματος το οποίο ήδη έχει καταφέρει ισοτιμία περίπου 383 ευρώ. 

Ωστόσο η Ομοσπονδιακή Αστυνομία επιμένει πως η επιχείρηση σύλληψης του Wright αφορά θέματα φορολογικά και δεν έχει να κάνει με το Bitcoin.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι έρευνες της Αστυνομίας βασίστηκαν σε διαρροές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων καθώς και διαδικτυακών αναφορών, περιλαμβανομένης και συγκεκριμένης «αλληλογραφίας» που φέρεται να είχε ο ίδιος ο Wright με υπαλλήλους των φορολογικών Αρχών της Αυστραλίας. 

Mέσα στο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ο Wright φέρεται να είπε:
«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να κρύψω πως «τρέχω» το Bitcoin από το 2009. Μέχρι το τέλος πιστεύω πως ο μισός κόσμος θα το ξέρει...»

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και χρόνια, εκατοντάδες ήταν εκείνοι οι δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να εντοπίσουν το όνομα του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και «έτρεχε» το Bitcoin, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Πέρυσι το περιοδικό Newsweek υπέδειξε ως τον μυστηριώδη άνθρωπο τον 64χρονο ιαπωνικής-αμερικανικής υπηκοότητος Satoshi Nakamoto, κάτοικο περιοχής κοντά στο Λος Άντζελες, ο οποίος ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με αποτέλεσμα να στραφεί δικαστικά κατά του εντύπου για την ηθική βλάβη αλλά και προσωπική αναστάτωση που υπέστη από το ανακριβές δημοσίευμα. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου