Παρίσι: Απαγορεύεται η εφαρμογή UberPop για κινητά

Εν μέσω διαδηλώσεων των οδηγών ταξί στο Παρίσι, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η η εφαρμογή θα απαγορευτεί UberPop στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου, ένα ακόμη μέτρο που λαμβάνεται παγκοσμίως εναντίον της αμφιλεγόμενης εταιρείας.



Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που τα συνδικάτα αυτοκινητιστών ταξί ξεκινούσαν τη διαμαρτυρία τους σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπές που κινούνταν αργά απειλώντας έτσι με κυκλοφοριακό χάος την πρωτεύουσα κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της τελευταίας εργάσιμης εβδομάδας για πολλούς πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Την διαδήλωση εξήγγειλαν τρία συνδικάτα ταξί στο Παρίσι. «Ελάτε μαζί μας μαζικά για να προστατεύσουμε τις δουλειές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ιμπραχίμ Σιλά, ο πρόεδρος της ένωσης Taxis de France.

Αφορμή για τη λήψη μέτρων κατά της εταιρείας παγκοσμίως στάθηκε η καταγγελία 26χρονης Ινδής στο Νέο Δελχί ότι έπεσε θύμα βιασμού από ταξιτζή που είχε καλέσει μέσω της εφαρμογής για smartphone της Uber.

Ακολούθησε η απαγόρευση της εταιρείας στο Νέο Δελχί αλλά και όλων των διαδικτυακών υπηρεσιών ταξί που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα στην ινδική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Πιερ-Ανρί Μπραντέτ δήλωσε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε φέτος και θα ισχύει από το 2015, ο οποίος εποπτεύει τη βιομηχανία ταξί και αυτοκινήτων Ι.Χ με οδηγό, «είναι ακόμη πιο περιοριστικός για αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις».

Η χρήση της εφαρμογής Uber έχει ήδη απαγορευτεί σε Βερολίνο και Αμβούργο, ενώ και στο Λονδίνο έχει γίνει αποδέκτης της δυσαρέσκειας ενώσεων οδηγών ταξί που διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, την Μαδρίτη, δικαστήριο επέβαλε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας της υπηρεσίας UberPop, η οποία δίνει την δυνατότητα σε πολίτες να μοιράζονται το όχημα και την διαδρομή τους με άλλους χρήστες της υπηρεσίας για να εξοικονομούν χρήματα. Η δικαστική απόφαση ήρθε σε συνέχεια παραπόνων της Ένωσης Οδηγών Ταξί της πρωτεύουσας της Ισπανίας.

Είχε προηγηθεί η απαγόρευση του UberPop και στην Ολλανδία. Ακόμη και στις ΗΠΑ, οι πόλεις του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο (πόλη όπου εδρεύει η Uber), μήνυσαν την εταιρεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου