Σκοτείνιασε ο ουρανός από κουνούπια

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην περιοχή Μινσκ της Λευκορωσίας, τρομοκρατώντας τους κατοίκους: Σμήνη εκατομμυρίων κουνουπιών εθεάθησαν να κινούνται απειλητικά στον ουρανό, φτάνοντας έξω από τις πόρτες των σπιτιών.

«Ο ήχος τους ήταν τόσο δυνατός που κάλυπτε ακόμη και το θόρυβο των αυτοκινήτων στους δρόμους», λέει ο φωτογράφος Dennis Sour, που κατάφερε να απαθανατίσει τις εντυπωσιακές και συνάμα τρομακτικές σκηνές που βλέπετε.

«Η δραστηριότητα αυτή των κουνουπιών πιθανότατα προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως ο άνεμος τα διώχνει μακριά από τη γειτονική λίμνη, όπου ζευγαρώνουν και γεννάνε τα αβγά τους. Οι ηλιόλουστες μέρες, όμως, και η άπνοια που επικρατεί τα έφερε -δυστυχώς- προς τα εδώ, προκαλώντας τον πανικό στους κατοίκους», λέει η Tatiana Zhukova, διευθύντρια του Βιολογικού Σταθμού Naroch, και συμπληρώνει:

«Μπορεί το θέαμα να είναι λίγο τρομακτικό, καθώς τα σμήνη των κουνουπιών μοιάζουν απειλητικά, όμως δεν δαγκώνουν. Αξίζει να σημειώσω, επίσης, ότι οι αλλαγές του καιρού σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλούν διάφορα παράδοξα φαινόμενα, όπως έγινε, για παράδειγμα, και στο Πακιστάν όπου μετά τις μεγάλες πλημμύρες, οι αράχνες κάλυψαν τα πάντα…»!
Πηγή