Η "έξοδος" του Ηomo sapiens.

Πριν από 125.000 χρόνια, 50.000 χρόνια νωρίτερα από όσο νομίζαμε, άρχισε η «έξοδος» του σύγχρονου ανθρώπου από την Αφρική.



Σύμφωνα με νέα έρευνα γερμανών επιστημόνων, περίπου 50.000 χρόνια νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, φαίνεται πως έφυγε από την Αφρική ο σύγχρονος άνθρωπος με κατεύθυνση προς την Αραβία.
 Οι επιστήμονες συμπέραναν πως η «έξοδος» του ανθρώπου έγινε εφικτή λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων παρά χάρη στην τεχνολογία. Τα ευρήματα των ερευνητών οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι πρώτοι μετανάστες ακολούθησαν μία ευθεία οδό προς την Αραβική Χερσόνησο, φεύγοντας από την Αφρική, και δεν ταξίδεψαν μέσω της Κοιλάδας του Νείλου, όπως είχε εκτιμηθεί παλαιότερα.
 Οι ερευνητές βρήκαν λίθινα εργαλεία στην Αραβική χερσόνησο, τα οποία κατασκευάστηκαν από σύγχρονους ανθρώπους πριν από 125.000 χρόνια. Μοιάζουν πολύ με εργαλεία της ίδιας περιόδου που έχουν ανακαλυφθεί στην Ανατολική Αφρική.
Τ α ευρήματα βρέθηκαν από Βρετανούς και Γερμανούς αρχαιολόγους σε ανασκαφές στο Τζεμπέλ Φάγια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Science.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου