Βρήκαν σκελετό Αφρικανού 1.700 ετών.

Ενας σκελετός Αφρικανού 1.700 ετών που ήρθε στο φως χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι του, σε ρωμαϊκό νεκροταφείο στο Γουόργουικσαϊρ της Αγγλίας, μεταθέτει αρκετά νωρίτερα τη χρονολόγηση της αφρικανικής μετανάστευσης σε μεγάλους οικισμούς, όπως το Λονδίνο και το Γιορκ, σύμφωνα με Αγγλους αρχαιολόγους.


Η ανακάλυψη τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι Αφρικανοί μετανάστευσαν στις πόλεις της Βρετανίας γύρω στον 3ο με 4ο αιώνα.
Εξετάζοντας τον σκελετό που βρέθηκε κοντά στο Στράτφορντ-Απόν Εϊβον, οι ερευνητές θεωρούν ότι πρόκειται ή για Αφρικανό σκλάβο ή για πρώην Ρωμαίο στρατιώτη.
«Σκελετοί Αφρικανών έχουν βρεθεί και κατά το παρελθόν σε μεγάλες ρωμαϊκο-βρετανικές πόλεις, όπως το Γιορκ, ενώ είναι γνωστό ότι ομάδες Αφρικανών συντέλεσαν στη δημιουργία του Τείχους του Αδριανού, αλλά δεν είχαμε λόγο να περιμένουμε κάποιον στο Γουόργουικσαϊρ και σίγουρα όχι σε μια κοινότητα τόσο μικρή όση το ρωμαϊκό Στράτφορντ», είπε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, Στούαρτ Πάλμερ.
Τα λείψανα του αφρικανικής καταγωγής ανθρώπου αποκάλυψαν και άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τους μελετητές.
Οπως ότι ο άντρας ήταν περίπου 40 ή 50 χρονών όταν πέθανε, ότι είχε βαρύ σκελετό, ενώ η κατάσταση της σπονδυλικής του στήλης δηλώνει ότι κουβαλούσε βαριά φορτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου