Η σκοτεινή υπόθεση της 24χρονης που διέταξε την εκτέλεση των γονιών της

Όταν μετανάστευσε από το Βιετνάμ στο Τορόντο του Καναδά ο πατέρας της Jennifer, Bich Ha, γνώρισε και παντρεύτηκε την μητέρα της Huei Hann Pan. Το ζεύγος δούλεψε σκληρά για να δώσει στα παιδιά του όλα όσα στερήθηκαν οι ίδιοι. Αγόρασαν ένα ακριβό σπίτι, αυτοκίνητα και τους έμειναν και 200.000 δολάρια.


Όσο περισσότερο εργάζονταν τόσα περισσότερα περίμεναν και από τα παιδιά τους όμως, ειδικά την μεγάλη κόρη τους Jennifer. Στα τέσσερα έπαιζε πιάνο, μέχρι το δημοτικό το δωμάτιο της ήταν γεμάτο βραβεία. Όπως πολλά παιδιά από την Ασία έκανε καλλιτεχνικό πατινάζ και οι γονείς της ονειρεύονταν πορεία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αλλά όλα άλλαξαν. Οι βαθμοί της άριστης μαθήτριας έπεσαν με τρομακτικούς ρυθμούς και έφτασε στο σημείο να πλαστογραφεί βαθμολογίες, τεστ και επαίνους για να κρύψει την κατάσταση από τους γονείς της.

Το ψέμα της όμως ήταν έτοιμο να αποκαλυφθεί. Τότε αντί να πει την αλήθεια και να δικαιολογήσει την κατάσταση η Jennifer συνέχισε τα ψέματα και ξεκίνησε να σχεδιάσει την δολοφονία των γονιών της.

Τον Νοέμβριο του 2010, όταν η Jennifer ήταν 24 ετών, δύο άντρες μπήκαν στο σπίτι της με όπλα. Σκότωσαν την μητέρα της, ενώ ο πατέρας της σώθηκε παρά τα τραύματα του. Το 2015 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. 


Το βιβλίο

Η ιστορία της ξεδιπλώνεται σε βιβλίο υπό τον τίτλο «Η δολοφονική εξαπάτηση μιας κόρης» από τον καναδό συγγραφέα Jeremy Grimaldi. Ο ίδιος κάλυψε τη δίκη της για δέκα μήνες και αποκάλυψε πως από τέλεια κόρη και μαθήτρια έγινε δολοφόνος.


«Όλοι την θεωρούσαν άγγελο και ο ίδιος ο πατέρας της», λέει ο συγγραφέας μιλώντας στο news.com «αλλά αυτό άρχισε να χάνεται και στο τέλος σκότωσε την μητέρα της. Το ταξίδι της Jennifer είναι πολύ ενδιαφέρον».

Κατά την διάρκεια της δίκης δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες για την αυστηρή τακτική των γονιών της στην ανατροφή των παιδιών τους. Ο Grimaldi μίλησε με αρκετούς ψυχολόγους κατά την διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου του, που όμως τόνισαν ότι η ανατροφή της κοπέλας ναι μεν ήταν αυστηρή, αλλά δεν δικαιολογεί την ακρότητα της πράξης της.

«Δεν υπέστη σωματική βία και πολλοί είπαν ότι αυτά που βίωσε δεν ήταν τίποτα (σε σχέση με άλλες οικογένειες που εφάρμοζαν την ίδια τεχνική ανατροφής)». 
«Ο πατέρας της εφάρμοζε ‘σκληρή αγάπη’, είχε πολύ υψηλές προσδοκίες από την κόρη του και η Jennifer είπε ότι αυτό την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν την αγαπούσαν». 
«Αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Jennifer δεν εξερράγη και μαχαίρωσε τους γονείς της για όσα έγιναν στο παρελθόν, αλλά σχεδίασε την δολοφονία τους για μήνες και μήνες», λέει ο Grimaldi. 
«Προς το τέλος του βιβλίου, όταν κάνει πράγματα που είναι πραγματικά τρελά, βλέπεις ότι αυτή η γυναίκα είναι ένα τέρας».

Ο συγγραφέας απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία της αστυνομίας και του δικαστηρίου, αλλά και μηνύματα που στάλθηκαν κατά την διάρκεια της αιματηρής επίθεσης, που δείχνουν πώς η νεαρή σχεδίασε την εκτέλεση.

«Έφτασε στο σημείο ταινίας τρόμου του Χόλλυγουντ». 
«Η Jennifer περιέγραψε τον εαυτό της σαν φίλη με όλους, αλλά ζούσε σε έναν φανταστικό κόσμο. Αυτό που συμβαίνει με εκείνη είναι πως δεν ξέρεις τι ήταν αληθινό και τι ψεύτικο». 

Η περίφημη ανατροφή που την οδήγησε στον φόνο

«Οι ‘γονείς τίγρεις’ πιέζουν τα παιδιά τους να μάθουν τα μαθηματικά που οι συμμαθητές τους διδάσκονται δύο χρόνια μετά. Δεν τους επιτρέπουν διανυκτερεύσεις σε φίλους ή ραντεβού για παιχνίδια», είπε ο συγγραφέας και συνέχισε:

«Παρότι είναι άγνωστες οι λεπτομέρειες για το πόσο αυστηρή ήταν η ανατροφή της, ξέρουμε ότι δεν της επέτρεπαν να πάρει κάτω από Α ή να βρει αγόρι πριν τελειώσει το πανεπιστήμιο».

Oι γονείς

Παρά τις επιταγές των γονιών της η Jennifer ξεκίνησε να βγαίνει με έναν νεαρό, τον Daniel, που οι γονείς της δεν ενέκριναν λόγω της καταγωγής του (ήταν μισός Φιλιππινέζος, μισός Κινέζος). Ίσως αυτή η σχέση και η αντίδραση τους να ήταν το στοιχείο που την έσπρωξε στα άκρα.

«Έφτιαξε μια ολόκληρη ζωή για να είναι μαζί του. Έβγαιναν επτά χρόνια, κάτω από την μύτη των γονιών της».

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η γυναίκα αυτή που κινεί τα νήματα, αλλά ο Daniel ήταν πειθήνιο όργανό της, πράγμα που την ξεχωρίζει από την μάζα.

«Κανείς δεν ήξερε ποια ήταν».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου