Εντοπίστηκε το είδος καρχαρία χίμαιρα που εμφανίστηκε πριν τους δεινοσαύρους (video)

Για πρώτη φορά κατάφεραν να καταγράψουν οι επιστήμονες σε κάμερα έναν καρχαρία-φάντασμα που κολυμπά σε μεγάλα βάθη των ωκεανών, «εκεί που ο ήλιος δεν μπορεί να διεισδύσει» όπως γράφει το National Geographic.



Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα που συνοδεύει το σπάνιο βίντεο με την εμφάνιση του καρχαρία, αυτό το είδος συχνά αποκαλείται και «χίμαιρα». Φυσικά είναι συγγενείς των καρχαριών που γνωρίζουμε αλλά εκτιμάται πως πριν από περίπου 300 εκατ. χρόνια αποκόπηκαν από αυτούς.

Για τους καρχαρίες – φαντάσματα αν και κολυμπούν στους ωκεανούς πριν ακόμη εμφανιστούν οι δεινόσαυροι, εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα και έτσι, τόσα εκατομμύρια χρόνια μετά συνεχίζουν να αποτελούν ένα μυστήριο.

Ο καρχαρίας χίμαιρα


Ίσως τώρα το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Monterey Bay Aquarium Research Institute να προσφέρει κάποια πολύτιμα στοιχεία στους επιστήμονες. Το 2009 το ινστιτούτο έστειλε ένα όχημα σε αρκετές καταδύσεις σε βάθος ές και 6,700 πόδια ανοικτά της Καλιφόρνιας και της Χαβαης για γεωλογική έρευνα όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου