10 κρυφά σημάδια άγχους

Όλοι βιώνουμε στρες, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Τα οικονομικά μας, η δουλειά και η οικογένεια είναι μόνο λίγοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα του άγχους μας. Και υπάρχουν αρκετά γνωστά σημάδια που μας δείχνουν πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα διάλειμμα. 








Ξεχνάμε εύκολα

Αν νιώθουμε ότι είναι αδύνατο να συγκεντρωθούμε σε κάτι και ότι ξεχνάμε εύκολα, αν μας είναι δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις, όλα αυτά μπορούν να είναι σημάδια ότι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Ένα μικρό διάλειμμα και μια κούπα τσάι μπορεί να μας βοηθήσει.


Χασμουριόμαστε πολύ

Αν χασμουριόμαστε αρκετά, αλλά δεν νυστάζουμε, είναι σημάδι ότι η αναπνοή μας δεν είναι αρκετά βαθιά, και το σώμα μας προσπαθεί να λάβει το οξυγόνο που χρειάζεται. Σταματήστε αυτό που κάνετε και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές.


Ιδρώτας

Άλλο ένα ορμονικό σημάδι του αυξημένου στρες είναι ότι ιδρώνουμε πολύ, ειδικά στις μασχάλες. Καθημερινά ντους, αποσμητικό και… τεχνικές χαλάρωσης είναι αυτά που θα μας σώσουν.


Διψάμε

Όταν αγχωνόμαστε, υπάρχει λιγότερο σάλιο στο στόμα μας και νιώθουμε ξηρασία. Ακόμα χειρότερα, προκαλεί κακοσμία του στόματος, αλλά και προβλήματα στα δόντια. Μην ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά πολύ νερό για να είστε ενυδατωμένοι.


Πόνος στους μύες

Όταν αντιμετωπίζουμε αυξημένο στρες, βιώνουμε μυϊκές συσπάσεις, με αποτέλεσμα να πονάμε. Ειδικά οι μύες της πλάτης και της μέσης αντιδρούν πολύ έντονα στο άγχος. Ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τους πόνους στη μέση όταν αγχωνόμαστε είναι να κάνουμε μερικά βαθιά καθίσματα.


Πιασμένος αυχένας

Αν είμαστε σκυμμένοι πάνω από το πληκτρολόγιο, το τηλέφωνο ή το τιμόνι, οι μύες στον λαιμό μας θα πιαστούν. Το αποτέλεσμα; Πονοκέφαλος. Σχεδόν το 80% των πονοκεφάλων ευθύνονται σε αυτό. Κάντε ένα απαλό μασάζ στον εαυτό σας, στο σημείο των ώμων, και θα νιώσετε καλύτερα.


Αέρια

Ναι, το να έχετε αέρια μπορεί να σημαίνει πως είστε αγχωμένοι. Όπως και οι κράμπες, η καούρα και η διάρροια, που είναι συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, που μπορεί να προκαλείται από το στρες. Περιορίστε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά, για να ανακουφίσετε τον οργανισμό σας.


Πιτυρίδα

Το χρόνιο στρες εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, και ένας τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό ορατό είναι η πιτυρίδα. Επενδύστε σε ένα καλό αντιπιτυριδικό σαμπουάν, σταματήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, και μιλήστε με κάποιον ειδικό για έλαια που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με το πρόβλημα.


Κρύωμα

Με την ίδια λογική, το αδύναμο ανοσοποιητικό μας σημαίνει πως είμαστε πιο ευάλωτοι στο κρύωμα και στον ιό της γρίπης. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιστρέψουμε όλο αυτό; Η γυμναστική. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, για μισή ώρα, ώστε να αυξάνετε τους παλμούς σας και να ιδρώνετε. Θα δραστηριοποιήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα αναπνέετε καλύτερα, θα κοιμάστε καλύτερα… όλα τα τεράστια οφέλη που έχει η γυμναστική για την υγεία μας.


Αύξηση βάρους

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, βοηθάει στην συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς—κάτι που είναι καταστροφικό για την υγεία μας σε πολλά επίπεδα. Άλλος ένας λόγος που πρέπει να βάλουμε για τα καλά την γυμναστική στην ζωή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου