Ενίσχυση πρωτεΐνης στα χορτοφαγικά γεύματα

Το να επιλέξετε ένα vegetarian γεύμα – ακόμα και αν δεν είστε οι ίδιοι vegetarian – είναι ένας πολύ φτηνός τρόπος να δώσετε στον εαυτό σας ενέργεια, αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Βέβαια, με την απουσία του κρέατος, πολλοί είναι οι άνθρωποι που αρχίζουν να καταναλώνουν υπερβολικά πολλούς υδατάνθρακες, παρουσιάζοντας έλλειψη σε πρωτεΐνη. Ας δούμε λοιπόν μερικούς έξυπνους τρόπους να προσθέσετε πρωτεΐνη στα χορτοφαγικά γεύματά σας.





Ομελέτα από ασπράδι αυγού και λαχανικά

Μπορείτε να την φάτε το πρωί, για μεσημεριανό, αλλά ακόμα και για βραδινό, μιας και το ασπράδι είναι αρκετά ελαφρύ από μόνο του. Μία κούπα μόλις ασπράδια αυγών περιέχει 26 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιλέξτε μερικά λαχανικά με πολλές φυτικές ίνες για να συμπληρώσετε την ομελέτα σας, όπως μπρόκολο, πιπεριές και μανιτάρια και έχετε ένα πλήρες γεύμα με λίγες θερμίδες.


Πίτσα

Η πρώτη εκδοχή είναι να φτιάξετε μίνι-πιτσάκια από κράκερ ολικής άλεσης, λίγη σως ντομάτας και low-fat τυρί. Η δεύτερη είναι πολύ ιδιαίτερη και πολύ γευστική, και είναι πίτσα με βάση από κουνουπίδι. Αντί λοιπόν για το άμυλο της κλασικής ζύμης, αυτή η “ζύμη” από τριμμένο κουνουπίδι και αυγό θα σας προσφέρει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Βρείτε την συνταγή (και κάντε και τις δικές σας υγιεινές εναλλακτικές) εδώ.


Παρφέ γιαουρτιού

Επιλέξτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και καθόλου προσθήκες ζάχαρης. Προσθέστε μερικά κομμένα φρούτα (προτιμούμε τις φράουλες και τα διάφορα μούρα, καθώς ταιριάζουν υπέροχα με το γιαούρτι και είναι γεμάτα με πολύτιμα αντιοξειδωτικά) και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο δημητριακό, όπως η βρώμη.



Noodles από… κολοκυθάκι

Τα noodles από κολοκυθάκι (αλλά και από παντζάρι ή μελιτζάνα) έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα καταστήματα, περιέχουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολλές φυτικές ίνες. Προσθέστε και λίγο τριμμένη παρμεζάνα για μια δόση πρωτεΐνης, και είστε έτοιμοι.


Σαλάτα

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες για τα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Όσπρια, λαχανικά, μερικά φρούτα επίσης, όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν ένα γεύμα που θα σας χορτάσει. Με φειδώ προσθέτουμε και μερικούς ξηρούς καρπούς για επιπλέον πρωτεΐνες (και όχι μόνο, μιας και οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα) αλλά και πιο ασυνήθιστα συστατικά, που μας γεμίζουν με ενέργεια. Δοκιμάστε λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο ή αγκινάρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου