Με το δάκτυλο ενωμένο στο στομάχι

Ο Wang Yong Jun, ένας επιπλοποιός από την πόλη Liaoning στην Κίνα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από ένα εργατικό ατύχημα που υπέστη, όταν το ηλεκτρικό πριόνι που χειριζόταν, ξέφυγε από τον έλεγχο και του έκοψε την άκρη του μεσαίου δακτύλου. Για να διασωθεί το αποκομμένο μέλος, οι γιατροί έπρεπε να σκεφτούν γρήγορα.


Ο Dr Huang Xueson, ο οποίος ασχολήθηκε με την κατάσταση του Wang μετά το ατύχημα, είπε ότι όλοι οι μύες και το δέρμα από την άκρη του δακτύλου είχαν κοπεί ολοσχερώς αφήνοντας μόνο γυμνό το οστό.

''Έπρεπε να πάρουμε μια γρήγορη απόφαση διαφορετικά ο ασθενής θα έχανε το δάκτυλο. Αποφασίσαμε να ''καλλιεργήσουμε'' μια νέα άκρη για το δάκτυλο πάνω στο στομάχι του'' είπε ο γιατρός στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.



Έτσι, οι γιατροί προσκόλλησαν το δάκτυλο του Wang στο στομάχι του με την ελπίδα ότι μια νέα στρώση δέρματος και μυών θα αναπτυχθούν γύρω από το τραυματισμένο δάκτυλο. Ο Dr.Huang είπε πως για να επιδιορθώσει το σώμα το πρόβλημα, αυτή η τεχνική ήταν ένας τρόπος για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος στο τραυματισμένο δάκτυλο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και ο κύριος Wang είχε την ολοκαίνουρια άκρη του δακτύλου του πλήρως αναδημιουργημένη μέσα σε ένα μήνα. Αλλά για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έπρεπε να συνηθίσει να ζει με το δάκτυλο που ήταν προσκολλημένο στο ύψος του στομαχιού του !

Πηγή