Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες

Πολλοί αρχιτέκτονες και μηχανικοί κατά τη διάρκεια των ετών έχουν κατασκευάσει μερικές από τις ωραιότερες γέφυρες, με καταπληκτική δομή, για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των ανθρώπων να περάσουν πάνω από λαγκάδια, ωκεανούς, θάλασσες και ποτάμια. Δείτε μία λίστα με τις πιο εντυπωσιακές.


Γέφυρα Qingdao Jiaozhou Bay
Η γέφυρα Qingdao Jiaozhou Bay στην Κίνα άνοιξε στις 30 Ιουνίου 2011. Είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, καθώς έχει μήκος 42,2 χιλιόμετρα!

Γέφυρα Henderson Waves
Η Henderson Waves, γέφυρα στη Σιγκαπούρη, είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα πεζών στη Νοτιοανατολική Ασία.

Γέφυρα Banpo
H γέφυρα Banpo βρίσκεται στο κέντρο της Σεούλ. Αποτελεί, σύμφωνα με το βιβλίο "Guinness", τη μεγαλύτερη γέφυρα σιντριβάνι που κατασκευάστηκε ποτέ. Έχει 10.000 LED αντλίες, που εκτοξεύουν 190 τόνους νερό το λεπτό.

Γέφυρα Millau Viaduct
Η Millau Viaduct είναι η ψηλότερη καλωδιωτή γέφυρα οχημάτων στον κόσμο, με την κορυφή της να βρίσκεται στα 1.125 πόδια.

Γέφυρα Golden Gate
Είναι ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια και των Ηνωμένων Πολιτειών κι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σύγχρονα θαύματα του κόσμου.

Γέφυρα Ponte Vecchio
Η γέφυρα Ponte Vecchio βρίσκεται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα πάνω από τον ποταμό Άρνο στη Φλωρεντία.

Γέφυρα Sutong
Η γέφυρα Sutong στη Κίνα, είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο.

Γέφυρα του Brooklyn
Η Γέφυρα του Brooklyn αποτελεί τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Συνδέει το Μανχάταν µε τη Νέα Υόρκη και εκτείνεται σε μήκος 1,8 χιλιομέτρων.

Γέφυρα Chaotianmen
Η γέφυρα Chaotianmen εκτείνεται στο ποταμό Yangtze στο Chongqing της Κίνας. Έχει έκταση 552 μέτρα, δηλαδή 1.811 πόδια.

Γέφυρα Gateshead Millennium
Η γέφυρα Gateshead Millennium βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τάιν στην Αγγλία. Είναι μία γέφυρα πεζών και ποδηλατών με μία ιδιαιτερότητα, αφού κάθε τόσο αλλάζει κλίση, για να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία του ποταμού.

Γέφυρα Tower
Η γέφυρα του Πύργου είναι ένας συνδυασμός κινητής και κρεμαστής γέφυρας και βρίσκεται στο Λονδίνο, πάνω από τον ποταμό Τάμεση. Βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Λονδίνου, απ' όπου πήρε και το όνομά της.

Πηγή