Το κορίτσι που αν κοιμηθεί θα πεθάνει.

Μπορεί οι ειδικοί να υποστηρίζουν ότι ο ύπνος κάνει καλό, αλλά όπως φαίνεται δεν ισχύει για όλους αυτό. Η 24χρονη Emma Chell δεν πρέπει να κοιμηθεί ποτέ. Αν κάνει τo λάθος αυτό θα πεθάνει, αφού πάσχει από μια σπάνια αρρώστια, με την οποία ξεχνάει να αναπνέει όταν κοιμάται.

Η ασθένεια αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κεντρικού υποαερισμού» και είναι ιδιαιτέρως σπάνια.Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει τα νευρολογικά αντανακλαστικά που ελέγχουν την αναπνοή και η νεαρή κοπέλα από την Βρετανία πρέπει απλά να μάθει να μην κοιμάται.Όπως λέει η ίδια: «όταν νυστάζω πολύ, προσπαθώ απλά να με κρατάω ξύπνια»!


Η μόνη περίπτωση να κοιμηθεί πλέον είναι με ειδική αναπνευστική μάσκα, ενώ τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο νοσοκομείο.
Να σημειωθεί εδώ ότι η Emma είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία κοπέλα που πάσχει από αυτό το σύνδρομο, γιατί τα ποσοστά θνησιμότητας από την ασθένεια είναι πολύ μεγάλα.Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόλις 200 άνθρωποι που ζουν με αυτό το σύνδρομο 30 εκ των οποίων είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο.