Τα πιο τρομακτικά μέρη.

Γιατί βλέπουμε ταινίες τρόμου; Ο φόβος είναι ένα αρνητικό συναίσθημα. Όταν φοβόμαστε σίγουρα δεν περνάμε καλά. Γιατί λοιπόν αποζητούμε αυτή την αίσθηση, όταν λογικά δεν θα έπρεπε; Σκεφτείτε το όσο σας κάνουμε μία περιοδεία στα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου.
Το σπίτι στο Αμιτιβίλ, Λονγκ Άιλαντ, Νέα Υόρκη
Στις 13 Νοεμβρίου του 1974 στο συγκεκριμένο σπίτι έγινε κάτι ανατριχιαστικό. Ένας ψυχικά διαταραγμένος 28χρονος σκότωσε ολόκληρη την οικογένεια του, δηλαδή τον πατέρα του, τη μητέρα του, τις δύο αδελφές και τους δύο αδελφούς του. Από τότε το σπίτι αυτό είχε πολλούς ενοίκους οι οποίοι το εγκατέλειπαν μετά από 1-2 μήνες κατατρομαγμένοι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους παράξενα φαινόμενα όπως πόρτες να κλείνουν, περίεργοι θόρυβοι μέσα στη νύχτα και παιχνίδια να κινούνταν από μόνα τους, τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο.

Η ιστορία του σπιτιού έγινε ευρέως γνωστή μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τρόμος στο Αμίτιβιλ» - Amityville Horror (1979) που εξιστορούσε τα βιώματα δύο νεόνυμφων που νοικιάζουν το σπίτι. Σήμερα το σπίτι προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να δουν φαντάσματα από κοντά. Τα φαντάσματα πάντως, δεν τους κάνουν κάθε φορά την τιμή να παρευρεθούν.

Οι κατακόμβες, Παρίσι
Το μεγάλο υπόγειο νεκροταφείο του Παρισιού ονομάζεται και Αυτοκρατορία των Νεκρών. Οι αμέτρητες στοές και τούνελ του μοιάζουν να είναι κατασκευασμένες από ανθρώπινα οστά. Φτιάχτηκε τον 18ο αιώνα, όταν το μέγεθος της πόλης αυξήθηκε ραγδαία και δεν υπήρχε άλλος χώρος για όλους τους νεκρούς. Σήμερα είναι μια τουριστική ατραξιόν για τολμηρούς επισκέπτες. Λέγεται μάλιστα, ότι υπάρχει πιθανότητα οι πεθαμένοι της εποχής να έχουν αφήσει κάτι παραπάνω από τα κόκαλα τους εκεί.

Πολλοί επισκέπτες μιλούν για περίεργους θορύβους, αιωρούμενες ανθρωπόμορφες φιγούρες και μια αίσθηση ότι σε ακουμπάει κάτι που δεν το βλέπεις. Δεν λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι λένε ψέματα, αλλά από την άλλη, το περίεργο θα ήταν αν δεν ένοιωθαν τίποτα σε ένα τέτοιου είδους περιβάλλον.

Φυλακές Μάνσφιλντ, Κλίβελαντ, ΗΠΑ


Θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη. Οι ιστορίες που έχουν συνδεθεί με αυτό κάνουν λόγο για πολλούς φυλακισμένους και φύλακες που πέθαναν κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Αυτοκτονίες, δολοφονίες και ένα γενικό κλίμα βίας το περιβάλουν, με αποκορύφωμα τον διοικητή που, σύμφωνα με φήμες, σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της κάπου μέσα στις φυλακές. Λέγεται ότι το πνεύμα της ακόμα στοιχειώνει τους διαδρόμους εκεί και πολλοί επισκέπτες λένε ότι μύρισαν το άρωμα της ή την ένιωσαν να κινείται δίπλα τους.

Το μέρος με την περισσότερη μεταφυσική δραστηριότητα είναι η απομόνωση ή το The Hole (η τρύπα), όπως την αποκαλούσαν οι τρόφιμοι. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν βρεθεί στο Hole μιλούν για μία επιβλητική και απειλητική παρουσία που κυριαρχεί στο χώρο.

Δάσος Αοκιγκαχάρα, Ιαπωνία


Οι ντόπιοι το αποκαλούν «θάλασσα από δέντρα» και σε αυτή τη θάλασσα έχουν «πνιγεί» πολλοί. Αυτό το άκρως ανατριχιαστικό δάσος στους πρόποδες του βουνού Φίτζι είναι το πιο δημοφιλές μέρος για αυτοκτονίες. Το δάσος έχει ένα ιδιότυπο πρόβλημα ρύπανσης: αντί για πακέτα τσιγάρων, προφυλακτικά και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, θα βρείτε ανθρώπινα απομεινάρια και κομμάτια αστυνομικής κορδέλας.

Ο λόγος όμως που το συγκεκριμένο δάσος είναι άξιο να μπει σε αυτή τη λίστα, είναι το ότι οι επαφές με πνεύματα και φαντάσματα είναι τυπικό φαινόμενο για όσους βρεθούν εκεί. Πολλοί επισκέπτες μάλιστα, μιλούν και για δαίμονες που εμφανίζονται ανάμεσα στα δέντρα.

Σανατόριο Γουέβερλι Χιλς, Κεντάκι, ΗΠΑ
Πρωτοάνοιξε το 1910 σαν νοσοκομείο για ανθρώπους που υπέφεραν από φυματίωση. Σύντομα η φυματίωση πήρες διαστάσεις επιδημίας στην περιοχή και το νοσοκομείο που χωρούσε μόνο 40 με 50 ασθενείς δεν αρκούσε. Έτσι χτίστηκε το σανατόριο. Μέχρι το 1961 που έκλεισε, ανάμεσα στους τοίχους του είχαν πεθάνει μερικές χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο νοσοκόμες που αυτοκτόνησαν.

Σήμερα θεωρείται το πιο τρομακτικό μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με πολλές μαρτυρίες για εμφανίσεις φαντασμάτων, παράξενους θορύβους, ανθρωπόμορφες σκιές στους τοίχους και φώτα να τρεμοπαίζουν ή και να ανάβουν μόνα τους.

Φρούριο Bhangarh, Ινδία
Τα ερείπια της κάποτε πανέμορφης πόλης έξω από το Ρατζαστάν της Ινδίας είναι σήμερα το πιο τρομακτικό μέρος σε ολόκληρη την πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας μάγος μαύρης μαγείας λίγο πριν πεθάνει καταράστηκε όλους τους κατοίκους της πόλης να πεθάνουν και τις ψυχές τους να βασανίζονται για πάντα.

Όσοι επισκέπτονται το χώρο βιώνουν ένα έντονο και άβολο συναίσθημα ανησυχίας. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο μετά τη δύση του ήλιου διότι όσοι έμπαιναν το βράδυ εκεί δεν ξαναγυρνούσαν ποτέ.