NASA: Υπάρχει και άλλο ηλιακό σύστημα με αντίστοιχο αριθμό πλανητών με το δικό μας

Την ανακάλυψη εξωπλανητών με μεγάλες ομοιότητες με τη Γη ανακοίνωσε η NASA, δίνοντας εντυπωσιακά video και εικόνες, αποζημιώνοντας όσους περίμεναν από το πρωί τις σημαντικές ανακοινώσεις.




Οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας μίλησαν για ανακάλυψη ολόκληρου ηλιακού συστήματος, με ισάριθμους πλανήτες με το δικό μας, το οποίο εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από το αστέρι Κέπλερ-90, το οποίο μοιάζει με τον δικό μας ήλιο, σημαίνει ότι το μακρινό ηλιακό σύστημα έχει όσους πλανήτες έχει και το δικό μας ηλιακό σύστημα, εξήγησαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι ειδικοί της NASA.

Το αστέρι και το σύστημα γύρω του ήταν ήδη γνωστά. Η NASA, όμως, με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, κατάφερε να εντοπίσει δύο ακόμη εξωπλανήτες.

Ο εξωπλανήτης ονόματι Kέπλερ-90i είναι υπερβολικά θερμός, βραχώδης και κάνει πλήρη περιστροφή γύρω από το κεντρικό άστρο κάθε 14,4 ημέρες.

«Οπως αναμενόταν, υπάρχουν συγκλονιστικές ανακαλύψεις στα αρχειοθετημένα δεδομένα του Κέπλερ που περιμένουν το σωστό εργαλείο ή τεχνολογία για να ξεθαφτούν», δήλωσε ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον. 

Ο ερευνητής Άντριου Βάντερμπουργκ είπε ότι δεν θα του προκαλούσε έκπληξη εάν «κρύβονται» και άλλοι εξωπλανήτες γύρω από τα γνωστά συστήματα.

Τόνισε ότι σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο σύστημα που έχει οκτώ πλανήτες, γεγονός που υποδηλώνει ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι πραγματικά το μοναδικό.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθεί ζωή στο σύστημα Κέπλερ-90. Ωστόσο, η ανακάλυψη του μεγάλου αριθμού πλανητών σε κάθε ηλιακό σύστημα αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου