Γεννήθηκε μωρό από έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο για 24 χρόνια

Να φέρουν στον κόσμο ένα έμβρυο, που ήταν «κατεψυγμένο» για σχεδόν 25 χρόνια  χρόνια, αποφάσισαν η Tina Gibson με τον σύζυγό της Benjamin, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν.   



Το έμβρυο ήταν όλα αυτά τα χρόνια στην κρυοσυντήρηση μέχρι το ζευγάρι να το επιλέξει μέσα από National Embryo Donation Center.   

Η Tina το κυοφόρησε και εννέα μήνες μετά γεννήθηκε η μικρή Emma Wren Gibson, όπως ονομάζεται πια.    

Στις 14 Οκτωβρίου του 1992, δύο άγνωστοι δώρισαν τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια τους για να προφέρουν ένα παιδί σε ένα ζευγάρι που δεν θα μπορούσε να αποκτήσει δικά του-και πλέον το μωρό αυτό ήρθε στον κόσμο.   

Η γέννηση της αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς είναι το πρώτο κατεψυγμένο έμβρυο που παρέμεινε στην κρυοσυντήρηση για τόσο μεγάλο διάστημα καταφέροντας να οδηγήσει σε μια επιτυχή γέννα.           

Η μικρή Emma Wren Gibson.


Το αξιοσημείωτο όμως στην περίπτωση της μητέρας Tina είναι πως η ίδια έχει γεννηθεί μόλις ένα χρόνο μετά την σύλληψη της Emma. «Αυτό το έμβρυο θα μπορούσε να είναι η καλύτερή μου φίλη. Απλά ήθελα ένα μωρό, δεν με ενδιέφερε να κάνω κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ...», είπε η 26χρονη Tina.    
Το ζευγάρι, αφού εξέτασε αρχικά το ενδεχόμενο της υιοθεσίας στράφηκε τελικά στην «τράπεζα εμβρύων» όταν διαπίστωσαν πως ο Benjamin, που πάσχει από κυστική ίνωση, είχε προβλήματα γονιμότητας.   



«Η Emma είναι ένα γλυκό θαύμα. Νομίζω πως δείχνει καταπληκτική αν σκεφτεί κανείς πως ήταν κατεψυγμένη τόσα χρόνια», σχολίασε ο ίδιος.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου