Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο (video)

H βρετανική εταιρεία Zanco παρουσίασε ένα νέο κινητό τηλέφωνο που είναι το μικρότερο στον κόσμο, καθώς έχει το μέγεθος μόνο ενός αντίχειρα.   




Η συσκευή, που λειτουργεί στο δίκτυο δεύτερης γενιάς (2G), έχει ύψος 46,7 χιλιοστά (λίγο πάνω από 4,5 εκατοστά), πλάτος 21 χιλιοστά (δύο εκατοστά) και βάρος μόλις 13 γραμμαρίων.   

Η οθόνη της είναι μόνο μισή ίντσα και διαθέτει ανάλυση 64Χ32, ενώ η μπαταρία είναι 200 mΑh και φορτίζεται μέσω θύρας micro USB, επιτρέποντας 180 λεπτά ομιλίας ή τρεις μέρες σε αναμονή (standby).       

Παρά το μικρό μέγεθός του και το ακόμη πιο μικροσκοπικό πληκτρολόγιό του, το τηλέφωνο Zanco Tiny t1 -που ακόμη δεν έχει βγει στην αγορά- μπορεί να κάνει κλήσεις και να στέλνει γραπτά μηνύματα, αλλά πέραν αυτών δεν μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα. Δεν συνδέεται στο Ίντερνετ, συνεπώς ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.α.).   


Αν και η τάση διεθνώς είναι τα κινητά να γίνονται ολοένα πιο μεγάλα, κάποιες εταιρείες ακολουθούν την αντίθετη κατεύθυνση, θεωρώντας ότι κάποιοι χρήστες προτιμούν το μικρό.   

Και η αστυνομία φοβάται ότι πρώτοι και καλύτεροι αυτοί θα είναι οι φυλακισμένοι, καθώς μια τόσο μικρή συσκευή είναι ευκολότερο να τρυπώσει παράνομα στη φυλακή.       


Η ανάπτυξη του τηλεφώνου έγινε μέσω καμπάνιας συλλογής χρημάτων στο διαδικτυακό τόπο Kickstarter. Η Zanco το πρωθεί ως το τέλειο τηλέφωνο για «μπακ-απ», καθώς και για κάθε περίσταση που ο χρήστης δεν θέλει να κουβαλάει μαζί του μια μεγάλη συσκευή, π.χ. ενώ αθλείται κάνοντας τζόκινγκ, ποδήλατο κ.α.   

Οι πωλήσεις του τηλεφώνου αναμένεται να αρχίσουν το Μάιο 2018 σε τιμή κοντά στις 40 λίρες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου