Απόλλων 11: Απάντηση NASA στις θεωρίες συνωμοσίας

Περίπου 8.000 φωτογραφίες από την προσεδάφιση του Απόλλων 11 στη Σελήνη δημοσιεύει η NASA διαψεύδοντας τα σενάρια που θέλουν το σπουδαίο ιστορικό γεγονός να είναι μια καλοστημένη απάτη.





Σε απάντηση της πολύχρονης αμφισβήτησης σχετικά με την προσεδάφιση των αστροναυτών της αποστολής Απόλλων 11 στο Φεγγάρι, η NASA δημοσιεύει φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων και πολλές αδημοσίευτες, από το αρχείο του Νιλ Άρμστρονγκ και των συνεργατών του από το παρθενικό ταξίδι του ανθρώπου στη Σελήνη.



Περίπου 46 χρόνια μετά η NASA αποφασίζει, μέσω φωτογραφικών ντοκουμέντων, να βάλει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας και τους ισχυρισμούς ότι ο άνθρωπος δεν κατά φερε ποτέ να πατήσει στη Σελήνη και ότι η αποστολή του Απόλλων 11 ήταν μια καλοστημένη απάτη.




Οι φωτογραφίες αποτελούν την απόδειξη ότι η αποστολή όχι μόνο κατάφερε να πατήσει στο φεγγάρι, αλλά κατέγραψε όλο το ταξίδι από ψηλά, προφέροντας απλόχερα ένα μοναδικό θέαμα στους πολίτες σε κάθε γωνιά της Γης.



Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα επίσημα αρχεία της διαστημικής πτήσης Απόλλων 11 και περιλαμβάνει περίπου 8.000 λήψεις τις οποίες μπορεί να δει οποιοσδήποτε στον επίσημο λογαριασμό που δημιουργήθηκε από τη NASA στο διαδίκτυο.




Για την ανάκτηση των φωτογραφιών εξειδικευμένη ομάδα της διεθνούς διαστημικής υπηρεσίας προσπαθούσε από το 2004 να τυπώσει εκ νέου το φιλμ που βρήκε στα αρχεία της υπόθεσης και κατάφερε να διασώσει περί τις 8.000 φωτογραφίες, που καταγράφουν όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού προς το φεγγάρι, κατά τη διάρκεια της "παραμονής" της αποστολής σε αυτό και φυσικά κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στη Γη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου