6 απλές συνήθειες που απομακρύνουν την ημικρανία

Απλές συνήθειες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση ημικρανιών. Ακολουθούν καθημερινές λύσεις.











Κρατήστε την ισορροπία στο σάκχαρο

Όταν περιμένουμε πολύ μεταξύ των γευμάτων τα επίπεδα σακχάρου πέφτουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ημικρανία.

Να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, όπως μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς, οργανικά αποξηραμένα φρούτα ή λαχανικά με χούμους και να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι.


Σκεφτείτε τη λήψη ενός συμπληρώματος

Έρευνες έχουν υποδείξει ότι η συμπλήρωση της διατροφής με βιταμίνη B2, μαγνήσιο, συνένζυμο Q10 (CoQ10) και συγκεκριμένα βότανα (βάλσαμο και πετασίτη) μπορεί να εμποδίσει τις ημικρανίες. Θυμηθείτε να ενημερώσετε τον γιατρό σας αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε συμπληρώματα, ιδιαίτερα αν είστε έγκυος ή θηλάζετε.


Συνεχίστε την αερόβια άσκηση

Σε μικρή σουηδική έρευνα, όσοι υπέφεραν από ημικρανίες και έκαναν ποδήλατο στο σπίτι 3 φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερους πονοκεφάλους και λιγότερο έντονο πόνο μετά από 3 μήνες. Αν δεν αγαπάτε το ποδήλατο μην ανησυχείτε. Είναι ωφέλιμο να κάνετε οποιοδήποτε είδος μέτριας αερόβιας, όπως ζούμπα ή τζόγκιγκ, 3 φορές την εβδομάδα.
Ωστόσο, να χτίσετε σταδιακά τη ρουτίνα σας. Αν ασχοληθείτε πολύ έντονα με την άσκηση βρίσκεστε προς το δρόμο της ημικρανίας.


Να…βαριέστε

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το στρες οδηγεί σε ημικρανίες, αλλά ενδεχομένως, καθαυτό, δεν είναι ο ένοχος. Σύμφωνα με έρευνα του Montefiore Headache Center στη Νέα Υόρκη, η μείωση της φρενίτιδας μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη αιτία ημικρανίας.

Η κορτιζόλη αμβλύνει τον πόνο, επομένως τα μειωμένα επίπεδά της μπορεί να επιτρέψουν στην ημικρανία να εμφανιστεί.

Αν δεν είστε προετοιμασμένοι να κάνετε μια πιο πληκτική ζωή προσπαθήστε να ηρεμήσετε για να εμποδίσετε μεγάλες αλλαγές στα επίπεδα κορτιζόλης.


Σεξ

Εκτός από την ανακούφιση του στρες, το σεξ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ημικρανίας, σύμφωνα με γερμανική έρευνα του 2013.

Η ανακούφιση του πόνου μπορεί ενδεχομένως να οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, εξηγούν ερευνητές.


Ξανασκεφτείτε την αντισύλληψη

Φάρμακα που περιέχουν οιστρογόνα, περιλαμβανομένου του αντισυλληπτικού χαπιού και της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν ορμονικές διακυμάνσεις, που με τη σειρά τους οδηγούν σε ημικρανία ή στην επιδείνωσή της. Σκεφτείτε την πιθανότητα να σταματήσετε τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ή αν χρησιμοποιείτε αντισυλληπτικά χάπια μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με τη χρήση επιθέματος οιστρογόνων τις ημέρες ημικρανίας που σχετίζονται με το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, ώστε να εμποδιστεί η μεγάλη πτώση που προκαλεί πονοκέφαλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου