Ασανσέρ θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα (video)

Η Ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία Obayashi μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει μέχρι το 2050 ένα ασανσέρ που θα μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα.


Σύμφωνα με τη New York Daily News, οι Ιάπωνες μηχανικοί έχουν βάλει ως στόχο τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα του διαστήματος, εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μία υλική δομή είκοσι φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι.

Ο θάλαμος θα κινείται χάρη σ' αυτό το γιγάντιο καλώδιο που θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη.

Ο ανελκυστήρας του οποίου το κόστος είναι 22.000$ ανά χιλιόμετρο, θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει, έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ' ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων.Οι "τουρίστες του διαστήματος" θα παραμένουν σ' αυτή την πλατφόρμα, όμως οι επιστήμονες που θα χρησιμοποιούν το ασανσέρ αυτό θα συνεχίζουν το ταξίδι ως την άκρη του καλωδίου
.
Ο Yoji Ishikawa, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας ανέφερε στο ABC News: "Πιστεύουμε ότι το 2030 θα είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτός ο ανελκυστήρας θα φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια".

Πρόσθεσε επίσης ότι "η εταιρία, έχει κινητοποιήσει ομάδες επιστημόνων σε όλη την Ιαπωνία για να συνεισφέρουν στο έργο."

Η εταιρία Obayashi είναι μια από τις σοβαρότερες της Ιαπωνίας. Πριν μια διετία είχε ολοκληρώσει Tokyo Sky Tree, το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας (634 μέτρα). Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Ντουμπάι και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου