Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο

Πλέον η αγορά ενός αυτοκινήτου με κινητήρα diesel είναι μία πολύ καλή λύση την οποία αξίζει να αναλύσουμε. Οι κινητήρες αυτοκινήτου που έχουν ως καύσιμο το diesel, τον τελευταίο καιρό έχουν εξελιχθεί και έχουν βελτιωθεί πολύ και είναι μία πολύ καλύτερη επιλογή, σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες.Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους.

Σε σχέση με τους παλιούς κινητήρες diesel:


-Λιγότερος θόρυβος


Σε σχέση με τους πιο παλιούς κινητήρες diesel, πλέον ο θόρυβος λειτουργίας τους, είναι κατά πολύ μειωμένος, προσφέροντάς μας μία ξεκούραστη εμπειρία.

-Μειωμένη συντήρηση


Κι εδώ σε σχέση με τους παλιούς, οι ανάγκες σε συντήρησή τους έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες-Μεγαλύτερος χρόνος ζωής


Η ζωή ενός diesel κινητήρα σε σχέση με έναν βενζινοκινητήρα είναι 2πλάσια, λόγω των πιο ανθεκτικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του και εξαιτίας των πιο χαμηλών θερμοκρασιών λειτουργίας του.

-Καίνε λιγότερο


Καίνε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με έναν βενζινοκινητήρα για να κάνουν την ίδια δουλειά.

Για να το πούμε σε νούμερα, έναςβενζινοκινητήρας αποδίδει μηχανική ενέργεια σε ποσοστό 30%, ενώ ένας diesel σε ποσοστό 45%.

-Πιο φθηνό καύσιμο


Το diesel είναι πιο φθηνό, άρα φανταστείτε σε σχέση με το προηγούμενο, πόσα γλιτώνουμε σε έξοδα και πόσο κερδίζουμε σε απόδοση.

-Λιγότερο κόστος συντήρησης


Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι έχει μειωμένα κόστη συντήρησης. Τα service του κινητήρα diesel γίνονται σε λιγότερο τακτά χρονικά διαστήματα και ο κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει τον 3πλάσιο - 4πλάσιο χρόνο χωρίς να χρειάζεται συντήρηση.


 

-Πιο αξιόπιστοι


Εξαιτίας της απουσίας σπίθας -του όλου συστήματος ανάφλεξης, και κάποιων άλλων λειτουργιών, είναι πιο αξιόπιστοι. Δηλαδή δεν πρόκειται να έχουμε προβλήματα του στυλ να μην παίρνει μπρος, να μας αφήσει κάπου, κλπ.

-Πιο ασφαλές καύσιμο


Το diesel σαν καύσιμο είναι πιο δύσκολο να αναφλεγεί και δεν πρόκειται να εκραγεί σε μία ατυχή συγκυρία, όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί με τη βενζίνη.

Το βασικό μειονέκτημα των αυτοκινήτων που "φοράνε" diesel κινητήρες είναι ότι έχουν αρκετά μεγαλύτερο κόστος αγοράς.


Πηγή