Τρία παράξενα και όμορφα φυσικά φαινόμενα.

Σε αυτή τη λίστα παρουσιάζονται τρεις περιπτώσεις παράξενων αλλά και συνάμα εντυπωσιακών φυσικών φαινομένων.1. Κόκκινη παλίρροια.

Η κόκκινη παλίρροια, γνωστή και με το όνομα "algal bloom" προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα του φυτοπλαγκτόν που συγκεντρώνεται σε μορφή πυκνών σύννεφων κοντά στην επιφάνεια του νερού. Το χρώμα, οφείλεται στον διαφορετικό χρωματισμό των χρωστικών ουσιών του φυτοπλαγκτόν, δίνοντας αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Από την άλλη όμως, αυτό το φαινόμενο οδηγεί μερικές φορές σε θάνατο ένα υψηλό ποσοστό της θαλάσσιας ζωής εξαιτίας της αύξησης των φυκιών και την επακόλουθη έλλειψη οξυγόνου.

2. Penitentes

Αυτές οι εκπληκτικές φυσικές κατασκευές από πάγο, γνωστές και ως Penitentes (λόγω της ομοιότητάς τους με κουκουλοφόρους μοναχούς ντυμένους στα λευκά που ζητούν μετάνοια), μπορεί να βρεθούν σε παγετώνες, ενώ ποικίλλουν σε μέγεθος από μερικά εκατοστά έως 5 μέτρα σε ύψος.


3. Η λίμνη με τα στίγματα.

Η λίμνη αυτή που που βρίσκεται στο Osoyoos του Καναδά, περιέχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις ορυκτών, στον κόσμο. (κυρίως καθαρτικό άλας, ασβέστιο και θειικό νάτριο).

Τα ιαματικά νερά της λίμνης χρησιμοποιήθηκαν από αυτόχθονες Ινδιάνους για την ανακούφιση από τους πόνους και κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, τεράστιες ποσότητες άλατος μεταφέρθηκαν για να χρησιμοποιηθούν από την αμερικανική βιομηχανία πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου