Βρέθηκε άγνωστο ορυκτό σε μετεωρίτη

Ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ορυκτό ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων στην Ανταρκτική. Το νέο ορυκτό, που ονομάστηκεWassonite, ήταν θαμμένο σε έναν μετεωρίτη που είχε βρεθεί στην Ανταρκτική το 1969.

Ο μετεωρίτης αυτός, ο οποίος μπορεί να είχε αποκοπεί από αστεροειδή που εκτελούσε τροχιά ανάμεσα στον Άρηκαι το Δία, είναι 4,5 δισεκατομμυρίων ετών.

Πρόκειται για ένα από τους πολλούς μετεωρίτες που βρέθηκαν στα βουνάYamato κοντά στην βάση της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική, και πήρε στους επιστήμονες κοντά 40 χρόνια για να ανακαλύψουν το νέο αυτό ορυκτό.

Ο επιστήμονας της NASA, Κέικο Νακαμούρα, που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας δήλωσε πως τοWassonite είναι ένα ορυκτό που σχηματίστηκε από μόλις δύο στοιχεία, το θείο και το τιτάνιο. 

Παρ' όλα αυτά, έχει μια μοναδική κρυσταλλική δομή που δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού στη φύση.

Το όνομα Wassonite προήλθε από τον John Wasson, έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που θεωρείται πρωτοπόρος στην έρευνα των μετεωριτών.

Μαζί με το Wassonite βρέθηκαν και μερικά άλλα άγνωστα ορυκτά που το περιέβαλλαν, και τα οποία αναλύονται στα εργαστήρια της NASA. Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου