Ο «άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» έκανε και δεύτερη μεταμόσχευση προσώπου (video)

Ο Jérôme Hamon έγινε το πρώτο άτομο στον κόσμο που έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση προσώπου.   

Ο 43χρονος από τη Γαλλία ή «άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» όπως το αποκαλούν, έκανε την τελευταία μεταμόσχευση τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο Georges-Pompidou του Παρισιού, όπου και παραμένει τους τελευταίους τρεις μήνες μέχρι να αναρρώσει εντελώς από την επέμβαση.   

Πριν τη μεταμόσχευση είχε περάσει δύο μήνες στο νοσοκομείο χωρίς πρόσωπο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει, να ακούσει ή να μιλήσει καθώς χρειάστηκε να του αφαιρέσουν το πρώτο μόσχευμα επειδή ο οργανισμός τους έδειχνε να μην το αποδέχεται.    

«Ακόμη έχω στιγμές που νιώθω εξαντλημένος. Αλλά γενικά είμαι καλά. Το δυσκολότερο είναι η διάρκεια της νοσηλείας με όλες τις "ιεροτελεστίες" της, από τα φάρμακα μέχρι τις χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι εξουθενωτικό και ανυπομονώ να απαλλαγώ από αυτό», είπε ο Jérôme Hamon, μιλώντας στο BBC.        

Ο 43χρονος πάσχει από νευροϊνωμάτωση 1, μια γενετική πάθηση που προκαλεί όγκους του νευρικού συστήματος, κι η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραμορφωθεί πάρα πολύ το πρόσωπό του.    Η πρώτη μεταμόσχευση έγινε το 2010 και θεωρήθηκε επιτυχής αλλά το 2015 κλήθηκε να πάρει αντιβιοτικά για ένα κρύωμα, τα οποία όμως δεν ήταν συμβατά με την θεραπεία που έκανε για να εμποδίσει το να απορρίψει ο οργανισμός του το μόσχευμα.    

Το 2016 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια απόρριψης και τον περασμένο Νοέμβριο χρειάστηκε να του αφαιρέσουν όλο του πρόσωπο λόγω νέκρωσης- μια μορφή βλάβης του κυττάρου η οποία οδηγεί στον πρόωρο θάνατο κυττάρων σε ένα ζωντανό ιστό.    

Η δεύτερη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο χάρη σε έναν 22χρονο δότη. «Αν δεν είχα δεχθεί αυτό το νέο πρόσωπο θα ήταν φρικτό. Είναι θέμα ταυτότητας. Αλλά εδώ είμαστε, είναι εντάξει, είναι εγώ. Είμαι 43 και ο δότης ήταν 22 οπότε είμαι 22 ξανά», λέει ο Jérôme Hamon.    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου