Η γυάλινη παραλία.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι μικρά πετραδάκια στις παραλίες με παράξενα χρώματα και σχήματα; Πράσσινα, πορτοκαλί, κόκκινα. Φανταστείτε τώρα μια παραλία γεμάτη από αυτά τα πολύχρωμα πετραδάκια.







Η Γυάλινη παραλία (Glass Beach) βρίσκεται κοντά στο Fort Bragg της Καλιφόρνια. Η ιστορία της είναι αρκετά παράξενη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι του Fort Bragg την χρησιμοποιούσαν ως χωματερή. Τόνοι σκουπίδια (γυαλιά, συσκευές, ακόμη και αυτοκίνητα) πετάχτηκαν εκεί. Μερικές φορές οι κάτοικοι για να μπορέσουν να χωρέσουν και άλλα σκουπίδια στην παραλία άναβαν τεράστιες φωτιές και έκαιγαν όσα καιγόταν.



Το 1967 το Συμβούλιο Ποιότητας Υδατοπρομήθειας σε συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες έκλεισε την περιοχή. Διάφορα προγράμματα καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για να διορθωθεί η τεράστια οικολογική καταστροφή.



Ότι δεν μπόρεσε να κάνει όμως ο άνθρωπος το έκανε η ίδια η φύση. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν τα κύματα καθάρισαν την παραλία και την μεταμόρφωσαν σε μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Δημιούργησαν από τα πεταμένα γυαλιά, εντυπωσιακά χρωματιστά πετραδάκια που καλύπτουν ολόκληρη την παραλία μέχρι σήμερα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες της Glass Beach.









































Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου