Oι αράχνες θα μπορούσαν να φάνε όλους τους ανθρώπους σε 12 μήνες

Η έρευνα δύο επιστημόνων είναι σε θέση να ξυπνήσει τους χειρότερους εφιάλτες όσων τρέμουν τα αρθρόποδα που έχουν κατακλύσει τον πλανήτη.





Τον τρόμο στους αραχνοφοβικούς -κι όχι μόνο- αποφάσισαν να διασπείρουν δύο επιστήμονες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι αν όλες οι αράχνες που ζουν στον πλανήτη συντόνιζαν τις ενέργειές του κι έβαζαν στο στόχαστρο τους ανθρώπους, τότε θα κατάφερναν να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Ταραντούλα

Πιο συγκεκριμένα, οι Μάρτιν Νιφέλερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και Κλάους Μπιρκχόφερ του πανεπιστημίου του Βρανδεμβούργου έδωσαν στη δημοσιότητα την έρευνά τους, σύμφωνα με την οποία οι περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη θα αρκούσαν ως τροφή για τις αράχνες μόνο για 12 μήνες.

Μαύρη χήρα

Οι δύο ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα συνυπολογίζοντας τις ποσότητες σάρκας που καταναλώνουν όλα τα διαφορετικά είδη αραχνών κι εν συνεχεία συνέκριναν τα στοιχεία αυτά με το βάρος όλως των ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science of Nature, όλες οι αράχνες της Γης μπορούν να φάνε από 441 μέχρι και 881,8 εκατομμύρια τόνους σάρκας κάθε χρόνο, την στιγμή που το βάρος όλων των ανθρώπων (ενήλικων κι ανήλικων) δεν ξεπερνάει τους 395 εκατομμύρια τόνους.

Επιπλέον, από τα παραπάνω στοιχεία οι δύο ερευνητές έβγαλαν και το συμπέρασμα ότι οι αράχνες καταναλώνουν διπλάσιες ποσότητες σάρκας από τους ανθρώπους, καθώς οι «επιδόσεις» του είδους μας στην κρεατοφαγία δεν ξεπερνούν τους 400 εκατομμύρια τόνους σε αντίθεση με τους 881,8 εκατομμύρια τόνους κρέατος που μπορούν να φάνε σε ιδανικές συνθήκες τα είδη των αραχνών.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 40.000 διαφορετικά είδη αραχνών ανά τον κόσμο, ενώ όλα σχεδόν είναι αποκλειστικά σαρκοβόρα.

Ταραντούλα Γολιάθ

Τον τίτλο της μεγαλύτερης αράχνης σε μέγεθος κατέχει η ταραντούλα Γολιάθ με άνοιγμα ποδιών που μπορεί να ξεπεράσει 30 εκατοστά, η οποία έχει καταγραφεί να τρέφεται με πουλιά και διάφορα θηλαστικά, ενώ το πιο επικίνδυνο είδος για τον άνθρωπο είναι η ξακουστή μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας είναι αρκετό για να σκοτώσει ακόμα κι ενήλικες ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου