Αρχαιολόγοι βρήκαν πετρωμένα άλογα σε στάβλο στην Πομπηία (video)

Η ανασκαφή στην περιοχή αποκάλυψε τι οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως πρόκειται για τα ερείπια ενός στάβλου.





Ένα μοναδικό εύρημα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ιταλία, όπου βρήκαν πετρωμένα άλογα, στην πλήρη μορφή τους, τα οποία σκοτώθηκαν στην ηφαιστειακή έκρηξη στην Πομπηία.

Η εκπληκτική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε έξω από τα τείχη της πόλης, στο Civita Giuliana στα βόρεια της Πομπηίας, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του χώρου.



Η ανασκαφή στην περιοχή αποκάλυψε ένα οίκημα που οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως πρόκειται για τα ερείπια ενός στάβλου.



Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική που τους επέτρεψε να αναδημιουργήσουν τα τελικά στάδια των δεκάδων θυμάτων της Πομπηίας, μπορούν να φέρουν το άλογο στην μορφή που είχε όταν ο Βεζούβιος εξερράγη το 79 μ.Χ.



Από τον σκελετό του, πιστεύουν ότι το άλογο ήταν ενήλικο με ύψος περίπου 150 εκατοστά. Δεδομένου ότι τα άλογα ήταν μάλλον μικρότερα εκείνη την περίοδο, οι ειδικοί λένε ότι ήταν εξαιρετικά μεγάλο για την εποχή του.



Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι εντοπίστηκαν από το κεφάλι του ίχνη ιμάντα σε πολύτιμο σίδηρο και χαλκό, υποδηλώνει ότι το ζώο ήταν ένα ειδικά εκτρεφόμενο άλογο, πιθανώς μεγάλης αξίας.



Ενώ οι σκελετοί των γαϊδουριών και των μουλαριών έχουν βρεθεί στην Πομπηία, σε ένα στάβλο που συνδέεται με το Casa dei Casti Amanti, είναι η πρώτη φορά που οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει το πλήρες περίγραμμα ενός αλόγου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου