Τι υπήρξε πριν το Big Bang; Ο Stephen Hawking απαντά (video)

Πολλοί είναι οι επιστήμονες που εδώ και δεκαετίες έχουν προσπαθήσει να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: υπήρχε κάτι και αν ναι τι, πριν το Big Bang, δηλαδή τη δημιουργία του σύμπαντος; 

Οι προσπάθειές τους απεδείχθησαν μάταιες μέχρι που ο Stephen Hawking, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, αποφάσισε να πάρει θέση στο ζήτημα. 

«Δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang», δηλώνει πολύ απλά ο Hawking, μιλώντας στην εκπομπή Star Talk του National Geographic, κάνοντας αναφορά στη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία αναφέρει συνοπτικά ότι ο χώρος και ο χρόνος από κοινού σχηματίζουν ένα χωροχρονικό συνεχές που δεν είναι επίπεδο αλλά κυρτό από την άποψη της ενέργειας που περιέχει. 

Προτείνοντας ως εναλλακτική την «ευκλείδεια προσέγγιση», μια περιοχή γεωμετρίας που ασχολείται με τα επίπεδα και τις διαστάσεις, το μοντέλο του Hawking υποστηρίζει ότι η ιστορία του σύμπαντος είναι μια καμπύλη επιφάνεια τεσσάρων διαστάσεων -όπως η επιφάνεια της Γης- αλλά με δύο επιπρόσθετες διαστάσεις. 

«Μπορούμε να πάρουμε ως αφετηρία του φανταστικού και αληθινού χρόνου το Νότιο Πόλο, ο οποίος είναι ένα ομαλό σημείο του διαστημικού χρόνου, όπου διατηρούνται οι νόμοι της φυσικής. Δεν υπήρχε τίποτα γύρω από το Νότιο Πόλο οπότε δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang», υπογράμμισε ο Hawking. 

Ακολουθεί η συνέντευξη του επιστήμονα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου