Εύκαμπτο smartphone που μετατρέπεται σε ρολόι

Τα smartphones κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή από τεχνολογικής πλευράς, αλλά η επόμενη μεγάλη «έκρηξη» στο χώρο αναμένεται να είναι τα ηλεκτρονικά τα οποία φοριούνται, όπως το αποκαλούμενο «i-Watch» το οποίο αναπτύσσει η Apple.






Ωστόσο, ο Τζεαμπιούν Γεόν, Νοτιοκορεάτης σχεδιαστής, έχει τη δική του, συνδυαστική πρόταση: ένα εύκαμπτο smartphone, το οποίο μπορεί να «μετατραπεί» σε ρολόι χειρός. Με πάχος 6,1 χιλιοστών, το τηλέφωνο μπορεί να λυγίσει επαρκώς, έτσι ώστε η οθόνη 4,3 ιντσών να μπορεί να φορεθεί στον καρπό του χρήστη.



Το κύριο σώμα του Limbo (όπως αποκαλείται το τηλέφωνο) θα μπορούσε να κατασκευαστεί από ΤΡU και πολυμερή υλικά. Η συσκευή, που φέρει λειτουργικό Android, θα αποτελείται από τρία σκληρά και δύο εύκαμπτα τμήματα και διαθέτει μία κάμερα των 8 και μία 1,3 ΜΡ. Το βασικό πλεονέκτημα του Limbo είναι πως, ενώ μπορεί να πάρει τον «χαρακτήρα» και τη μορφή ενός «έξυπνου» ρολογιού, δεν θυσιάζει τις δυνατότητές του ως smartphone- το μόνο του μειονέκτημα φαίνεται πως είναι αισθητικό, καθώς ενδεχομένως αρκετοί χρήστες να το θεωρήσουν ογκώδες για το χέρι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung αναπτύσσει ήδη οθόνες οι οποίες θα είναι φτιαγμένες από εύκαμπτο πλαστικό, ενώ εκτιμάται πως και η Apple κινείται αντίστοιχα. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του AmongTech, η Microsoft αναπτύσσει το δικό της «έξυπνο ρολόι», πρωτότυπα του οποίου φέρονται να χρησιμοποιούνται από κάποιους εργαζομένους της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, η συσκευή θα εντάσσεται στην «οικογένεια» Surface, θα κυκλοφορήσει σε αρκετά διαφορετικά χρώματα, θα φέρει ειδική έκδοση των Windows 8 και θα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα από smartphones.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου