9 μικρά κόλπα για άμεση ενέργεια.

Νιώθετε πως δεν έχετε ενέργεια για τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας; Μερικές φορές το πρόβλημα είναι η έλλειψη ύπνου, αλλά ακόμη και αν είστε ξεκούραστοι, ορισμένες συνήθειες στην διατροφή, την άσκηση ή σε άλλες επιλογές που αφορούν τον τρόπο ζωής μπορούν να βλάψουν ή να οφελήσουν τα επίπεδα ενέργειας σας…

Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω tips για να «γεμίσετε» τις μπαταρίες σας κατά την διάρκεια της ημέρας.

1. Βάλτε τα δημητριακά στο πρωινό σας
Η κατανάλωση ενός πρωινού γεύματος πλούσιου σε φυτικές ίνες μπορεί να σας φέρει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Πανεπιστήμιο του Cardiff σε μελέτη του, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έφαγαν ένα υψηλό σε φυτικές ίνες δημητριακών γεύμα το πρωί, έδειξαν μια μείωση κατά 10% στην κούραση, χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και καλύτερες γνωστικές δεξιότητες.Ακόμα μια θεωρία: Οι φυτικές ίνες βοηθούν να επιβραδυνθεί η απορρόφηση της τροφής στο στομάχι, γεγονός που διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Αποτέλεσμα είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.



2. Παραγγείλετε μικρό latte και πιείτε το αργά
Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μην καταναλώνετε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, αλλά αν είστε ένας αμετανόητος λάτρης της, δοκιμάστε τη πρόσληψη της πιο ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μικρές μερίδες καφεΐνης κάθε λίγες ώρες θα σας κρατήσουν ξύπνιο, σε εγρήγορση, και συγκεντρωμένο για περισσότερο σε σχέση με το αν πίνατε ένα ολόκληρο μεγάλο μέγεθος καφέ, σύμφωνα με τους ειδικούς για τον ύπνο. Όταν πίνετε γρήγορα ένα μεγάλο καφέ, η καφεΐνη φτάνει στο αίμα σας φτάνει στο peak της, πολύ νωρίτερα απ’ότι αν την μοιράσετε στη διάρκεια της μέρας.

3. Τρώτε πιο συχνά
Με το να τρώτε λίγα γεύματα και σε μεγάλη απόσταση το ένα με το άλλο το μόνο που καταφέρνετε είναι να υπονομεύεται η ενέργεια σας. Τρώτε μικρά γεύματα συχνά στη διάρκεια της ημέρας, κάθε 3 έως 4 ώρες, αφού κάτι τέτοιο βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με την ενέργειά σας. Κάθε γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά. Ιδανικό παράδειγμα μια σαλάτα με κοτόπουλο και ελαιόλαδο.

Πηγή