Ο ταχύτερος επεξεργαστής στον κόσμο. (Vid)

Ο τίτλος είναι ελαφρώς παραπλανητικός, αφού δεν πρόκειται για κάποιον υπερ-επεξεργαστή με 100 πυρήνες, ούτε κατασκευασμένο με νέες, εξωτικές τεχνολογίες για την επίτευξη μέγιστων επιδόσεων. Αναφερόμαστε απλά στην επίτευξη νέου παγκόσμιου ρεκόρ στην συχνότητα επεξεργαστών, η οποία σχεδόν άγγιξε τα 8,5 GHz!




«Πρωταγωνιστής» ήταν ένας AMD FX-8150, πού ανήκει στη νέα σειρά οκταπύρηνων CPUs της εταιρείας (ωραίος τρόπος για προώθηση, έτσι;). To ρεκόρ συμπεριλήφθη στο βιβλίο Guiness<…>
και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός ειδικού event στο Texas των ΗΠΑ, από το “Team AMD FX”, μια ομάδα μηχανικών της AMD και κορυφαίων overclockers πού είχαν ακριβώς αυτό το σκοπο, να ξεπεράσουν κάθε όριο.
«Επικροτούμε την AMD για την είσοδό της στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες® για την επίτευξη της ‘Υψηλότερης Συχνότητας Λειτουργίας Επεξεργαστή για Η/Υ’. Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το επίτευγμα», δήλωσε ο Freddie Hoff, μέλος της κριτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που παρουσιάζει σήμερα το βραβείο στο “AMD Fusion Zone”, στο Σαν Φρανσίσκο της California.

Πιό συγκεκριμένα, η συχνότητα πού έφθασε η ομάδα ήταν τα 8.429,4 MHz, με τον FX-8150 να ψύχεται στους -235 βαθμούς Κελσίου μέσω υγρού Ηλίου, πάνω σε μια Asus Crosshair V Formula. Έτσι καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ των 8308.9 MHz πού ανήκε στον Αυστριακό “TaPaKaH” και έναν Celeron 352 (τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο κατέχουν οι Celeron επεξεργαστές, όσον αφορά τις μέγιστες συχνότητες). Θα μπορέσει άραγε κάποιος να κάνει ένα νέο ρεκόρ σύντομα;