Και τα ζώα αυτοϊκανοποιούνται.

Οι σκαντζόχοιροι αγαπούν τα ερωτικά παιχνίδια. Οι τάρανδοι τρίβουν τα κέρατά τους στα δέντρα. Την ώρα που οι επιστήμονες ερίζουν για το εξελικτική εξήγηση του αυνανισμού, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο άνθρωπος δεν είναι μόνος στην αυτοευχαρίστησή του.

Ακολουθούν άλλα πλάσματα που... περνούν καλά με τον εαυτό τους.
Σκύλοι-γάτες

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, οι σκύλοι και οι γάτες είναι λάτρεις της πράξης του αυνανισμού. Τα σκυλιά είναι γνωστό πως απολαμβάνουν να τρίβονται πάνω στα αφεντικά τους ή και σε αντικείμενα και απολαμβάνουν να γλύφουν. Οι γάτες απολαμβάνουν την αυτό-πεολειχία.
Άλογα

Ο αυτοερωτισμός στα αρσενικά και θηλυκά άλογα είναι κοινό θέμα. Στο αρσενικό οι εκκρίσεις δεν μειώνουν και δεν αναστέλλουν την ικανότητα του επιβήτορα και στα θηλυκά δεν μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία με την έκκριση βλέννας, σύμφωνα με τις μελέτες των ερευνητών. Οι πληροφορίες δείχνουν πως αρκεί ένα μόνο τρίψιμο στα δέντρα για μια... μερική αυτοϊκανοποίηση.
Τα πτηνά

Τα περισσότερα πουλιά έχουν ένα σημείο στο πίσω μέρος του σώματός τους που χρησιμοποιείται τόσο για «αφόδευση» όσο και στο σεξ.
Τα αρσενικά πουλιά αυνανίζονται λυγίζοντας την ουρά τους κάτω από ένα αντικείμενο, όπως ένα παιχνίδι ή ακόμα κι ένα ανθρώπινο χέρι(!)- και τρίβοντας στη συνέχεια το... επίμαχο σημείο. Τα θηλυκά πουλιά σηκώνουν την ουρά τους στο πλάι και τρίβονται πάνω σε ένα αντικείμενο με τον ίδιο τρόπο.
Οι θαλάσσιοι ίπποι

Ο αρσενικός θαλάσσιος ίππος είναι μεταξύ εκείνων των ζώων που απολαμβάνουν τη διέγερση και στοματικά. Τα θαλάσσια θηλαστικά είναι γνωστό πως χρησιμοποιούν τόσο τα πτερύγιά τους όσο και τη μουσούδα τους για να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Χελώνες

Η αυτο-διέγερση δεν αφορά όμως αποκλειστικά τα θηλαστικά. Μια απέραντη γκάμα βίντεο στο YouTube, πιστοποιείται από τον ασυγκράτητο αυνανισμό της χελώνας.
Το αρσενικό συχνά τρίβεται πάνω σε τοίχο ή βράχο και επανειλημμένα ωθεί το γεννητικό του όργανο έξω από το καβούκι. Τα ερπετά εκπέμπουν επίσης αποκαλυπτικά «τριξίματα» που αποτελούν ήχους ευχαρίστησης.
Σκίουροι

Σε μια νέα μελέτη για τον αφρικανικό σκίουρο τον περασμένο Σεπτέμβρη του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, οι ερευνητές αναζήτησαν πιθανά προσαρμοστικά οφέλη στον αυνανισμό. Μελετώντας 20 αρσενικούς σκίουρους κατέγραψαν συνολικά 105 «πράξεις»!
Ελέφαντες

Ο τεράστιος όγκος του συναντά την ευχαρίστηση πάνω στους βράχους. Συνεπώς οι τροφοί των ζωολογικών πάρκων προκειμένου να συλλέξουν το σπέρμα τους για την τεχνητή γονιμοποίηση, πρέπει να προβούν στο μασάζ του… προστάτη τους. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι, ότι το πέος ενός ελέφαντα κυμαίνεται από το 1- 1,5 μέτρο με 16 εκατοστά πάχος και παίρνει σχήμα «S», ενώ η κλειτορίδα του θηλυκού ελέφαντα φτάνει τα... 40 εκατοστά!
Χιμπατζήδες

Είναι οι στενότεροι συγγενείς του ανθρώπου στο ζωικό βασίλειο. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο, το βίντεο μιλά από μόνο του...
Πηγή