Το 1987 ανακαλύφθηκαν και εισήχθησαν στην Ευρώπη από μια Ολλανδική εταιρεία, η οποία στη συνέχεια άρχισε να τα παράγει.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqU3fOIUza3UnRGzNRf2WG87AvbBbjDD0vT_ATd4Ep8tpFq4xRsHGNA-NhesVz0_pPeLC8dPuUqZNa2OPPjvJlFRaJCD7TPxKYCfHfRCBeLe28If-4we56CCAXdJIEsg_PCWX-RQW5NzY/s400/pepquino_melon.jpg)
Έχουν μήκος 3 εκατοστά και διάμετρο 2 εκατοστά, αλλά παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν εμφάνιση κανονικού καρπουζιού. Βέβαια αυτό ισχύει μόνο για το εξωτερικό τους, αφού κοβοντας το, αποκαλύπτεται η πράσινη χυμώδης σάρκα ενός αγγουριού. Η γεύση τους είναι επίσης ίδια με των αγγουριών και συνήθως χρησιμοποιούνται στα πολυτελή εστιατόρια, ως ορεκτικό, ως κομμάτι μιας καλοκαιρινής σαλάτας ή ακόμα και ως σορμπέ.
![](http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/07/mikrotero-karpouzi-kosmou-04.jpg)
![](http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/07/mikrotero-karpouzi-kosmou-03.jpg)
![](http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/07/mikrotero-karpouzi-kosmou-02.jpg)
![](http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/07/mikrotero-karpouzi-kosmou-01.jpg)
Πηγή: http://www.otherside.gr/2011/07/mikrotero-karpouzi-kosmou/#ixzz1S4PU2QwW
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου