Το 1987 ανακαλύφθηκαν και εισήχθησαν στην Ευρώπη από μια Ολλανδική εταιρεία, η οποία στη συνέχεια άρχισε να τα παράγει.
Έχουν μήκος 3 εκατοστά και διάμετρο 2 εκατοστά, αλλά παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν εμφάνιση κανονικού καρπουζιού. Βέβαια αυτό ισχύει μόνο για το εξωτερικό τους, αφού κοβοντας το, αποκαλύπτεται η πράσινη χυμώδης σάρκα ενός αγγουριού. Η γεύση τους είναι επίσης ίδια με των αγγουριών και συνήθως χρησιμοποιούνται στα πολυτελή εστιατόρια, ως ορεκτικό, ως κομμάτι μιας καλοκαιρινής σαλάτας ή ακόμα και ως σορμπέ.
Πηγή: http://www.otherside.gr/2011/07/mikrotero-karpouzi-kosmou/#ixzz1S4PU2QwW
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου