Φωτογραφίες εντόμων από πολύ κοντά.

Μία νέα συλλογή από εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν συνηθισμένα ζωύφια με μοναδική λεπτομέρεια. Είναι η δουλειά του φωτογράφου Ράντστεντ Ροβίλος, που «συνέλαβε» τα ζωύφια με τη φωτογραφική του στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Τα μάτια μίας μύγαςΟ φωτογράφος Ράντστεντ Ροβίλος έμαθε να «συλλαμβάνει» τα ζωύφια με τη μηχανή του κατά την παιδική του ηλικία, αλλά ξεκίνησε να φωτογραφίζει έντομα μόλις πριν από πέντε χρόνια. Ο 40χρονος, από την πόλη Κουέζον στις Φιλιππίνες, περνάει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του επικεντρωμένος στο χόμπι του.

ΣκουλήκιΈνα σκουλήκι σηκώνει το κορμί του. Τα συγκεκριμένα είδη σκουληκιών στερούνται προσαρτημάτων στο μεσαίο μέρος του σώματός τους, κάτι που τα βοηθά να έχουν ένα χαρακτηριστικό καμπυλωτό «περπάτημα».

ΚάμπιαΤο πρόσωπο αυτής της κάμπιας μοιάζει να ακτινοβολεί κόκκινο.

Σκαθάρι των τεύτλωνΈνα σκαθάρι των τεύτλων ξεκουράζεται επάνω σ’ ένα φύλλο.

Είδος τζιτζικιούΈνα είδος τζιτζικιού.

Σφήκα EucharitidΜία εικόνα της σφήκας Eucharitid, που το φανταστικό της κεφάλι μοιάζει με ολόκληρο… φόρεμα σε επίδειξη.

ΣφήκαΤα κόκκινα μάτια και πρόσωπο ενός είδους σφήκας.

Είδος τζιτζικιούΕίναι μέλη της οικογένειας Membracidae, μία ομάδα εντόμων που έχουν συγγένεια με τα τζιτζίκια.

ΜυρμήγκιΈνα μυρμήγκι βρίσκει το δρόμο του ανάμεσα σε ορισμένες σταγόνες νερού.

ΔρακόμυγαΜία δρακόμυγα που ξεκουράζεται. «Ορισμένα έντομα στέκονται όσο χρειάζεται για να τα φωτογραφήσω, ορισμένα όχι» εξηγεί ο φωτογράφος Ράντστεντ Ροβίλος. «Πρέπει να είσαι προσεκτικός στο πως τα χειρίζεσαι για να μην τα τρομάξεις. Τα αφήνω να φύγουν μετά την φωτογραφία».

ΣιταρόψειραΜία σιταρόψειρα ποζάρει στην κάμερα. «Χρειάζεται ικανό μάτι, δεξιοτεχνία και πολύ υπομονή για να εντοπίσεις ένα έντομο» λέει ο φωτογράφος Ράντστεντ Ροβίλος. «Όταν βρίσκω ένα το φωτογραφίζω αμέσως, δεν τα απομακρύνω από το φυσικό τους περιβάλλον».

ΚάμπιαΈνα κοντινό στο πρόσωπο μίας τριχωτής κάμπιας.

Πηγήhttp://www.dinfo.gr/?p=40602#ixzz1Rbc9amER


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου