Δύο κουτάκια μπύρα η ιδανική ημερήσια ποσότητα

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως το κρασί όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία. Δύο ποτήρια την ημέρα κρίνονται ως απολύτως ωφέλιμα για την καρδιά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ-WHO). Πλέον, επιβεβαιώνονται και οι θετικές επιπτώσεις της μπύρας στην καρδιά μας. 


Νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων έδειξε πως ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών κατά περίπου 25%.

Ερευνητές από το Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο Pozzilli στην Ιταλία μελέτησαν 150 επιμέρους μελέτες σχετικά με την επίδραση του δημοφιλούς ποτού στον οργανισμό, η καθημερινή κατανάλωση 0,7 λίτρου μπύρας μπορεί να δράσει ως «ασπίδα» για την καρδιά μας. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, έδειξαν πως δύο μικρά κουτάκια των 330 ml μπύρα την ημέρα δεν είναι πιθανό να βλάψουν την υγεία ενός ανθρώπου αλλά αντίθετα μπορεί να τον προστατέψει σημαντικά από τις καρδιοπάθειες.

Ειδικότερα, οι Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να πίνουν καθημερινά ένα μικρό κουτί μπύρας και οι άνδρες δύο, χωρίς να αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο, άνοια και άλλες συνηθισμένες ασθένειες. Επίσης, το χρυσαφένιο ποτό προσφέρει ανάλογη προστασία από τις καρδιοπάθειες με το κρασί και μεγαλύτερη προστασία, συγκριτικά με άλλα οινοπνευματώδη. 

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί το περιεχόμενό της μπύρας σε αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στην άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερίνης, και κατά συνέπεια στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών της καρδιάς.

Πάρα την θετική επίδραση της λαχταριστής μπύρας, οι ερευνητές προειδοποιούν ωστόσο ότι η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να «ακυρώσει» τυχόν οφέλη της, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη σε ζωτικά όργανα του οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου