Ανιχνεύτηκαν παράξενα σήματα από το βαθύ διάστημα

Αποκαλύψεις για λήψη μυστηριωδών σημάτων, που προέρχονται από έναν μακρινό γαλαξία έκαναν αστρονόμοι, τονίζοντας ότι η ακριβής φύση και η προέλευσή τους είναι προς το παρόν, άγνωστη.
Πρόκειται για 13 ταχείες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων, οι οποίες ελήφθησαν πέρσι από ένα τηλεσκόπιο στον Καναδά. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα πολύ ασυνήθιστα επαναλαμβανόμενο σήμα, που προέρχεται από την ίδια πηγή περίπου 1,5 δισ. έτη φωτός μακριά, όπως σημειώνεται στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

Κάτι τέτοιο έχει ανιχνευτεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, από ένα διαφορετικό τηλεσκόπιο.

"Το ότι υπάρχει και άλλο, σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα τέτοια σήματα. Και με περισσότερους αναμεταδότες και περισσότερες πηγές διαθέσιμες για μελέτη, ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε αυτά τα κοσμικά παζλ. Από πού προέρχονται και τι τα προκαλεί", δήλωσε η Ίνγκριντ Στέαρς, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.

Όσον αφορά στο τι μπορεί να προκαλεί αυτά τα σήματα, οι θεωρίες ποικίλουν. Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν αστέρα νετρονίων με πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο που στρέφεται πολύ γρήγορα ή για δύο αστέρες νετρονίων που ενώνονται ενώ υπάρχουν και άλλοι που κάνουν λόγο για κάποια μορφή εξωγήινης ζωής.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου