Πρόβλεψη του ΜΙΤ το 1973 για το τέλος του κόσμου μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται

Το 1973 ένας υπολογιστής του MIT πρόβλεψε το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού όπως τον ξέρουμε σήμερα. Και μέχρι στιγμής δείχνει να πέφτει μέσα.    





Πριν 45 χρόνια κατασκευάστηκε ένα υπολογιστικό σύστημα, το οποίο βάσει μερικών μεταβλητών που έθεσε, προέβλεψε πως το 2040 θα ρθει το τέλος του κόσμου. Οι μεταβλητές του είχαν να κάνουν με τα επίπεδα μόλυνσης του πλανήτη, την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την εξάντληση των φυσικών πόρων της γης. Ενώ αρκετοί άλλοι υπολογισμοί της εποχής φαίνεται πως πέφτουν έξω, αυτός παραμένει εντός στόχων.    

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπολογισμούς του MIT, το 2020 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για την εξέλιξη του πλανήτη. Με την αύξηση του πληθυσμού της γης να αυξάνεται διαρκώς και την ανάπτυξη της βιομηχανίας να μη σταματά, η ποιότητα της ζωής του ανθρώπου θα αρχίσει να πέφτει δραματικά.    

Το 2020 η κατάσταση στον πλανήτη θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Αν δεν κάνουμε τίποτα γι' αυτό, η ποιότητα της ζωής θα πέσει στο μηδέν» παραδέχτηκε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC σήμερα ο τότε υπεύθυνος της έρευνας του MIT, Αλεξάντερ Κινγκ.   

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπολογισμούς, η ρύπανση θα γίνει τόσο σοβαρή που θα αρχίσει να σκοτώνει ανθρώπους, γεγονός που με τη σειρά του θα προκαλέσει μείωση του πληθυσμού, στα επίπεδα του 1900. Υπό αυτούς τους ρυθμούς, από το 2040 έως το 2050, η ζωή όπως τη ξέρουμε σε αυτόν τον πλανήτη θα πάψει να υπάρχει.    

Όπως σημείωσε ο Αλεξάντερ Κινγκ, τα έθνη- ακόμη και τα πιο ισχυρά - θα χάσουν την κυριαρχία τους και οι εταιρίες θα είναι αυτές που θα διαχειρίζονται τα πάντα.     


Υπάρχει, κάποιος τρόπος να αποτρέψουμε το τέλος του κόσμου;    

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν σταματούσαμε να εξαντλούμε με τόσους γοργούς ρυθμούς τους φυσικούς πόρους της γης, κάτι που σήμερα δε συμβαίνει.   

Την ίδια ώρα σήμερα, όπως υπολογίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εννέα στους δέκα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αναπνέουν αέρα με υψηλά επίπεδα ρύπανσης.    

Μόνο κάθε χρόνο, ο οργανισμός εκτιμά πως η ρύπανση οδηγεί στο θάνατο 7 εκατομμυρίων ανθρώπων.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου