Καταφύγιο των Ναζί σε ζούγκλα της Αργεντινής (video)

Μια ομάδα Αργεντίνων αρχαιολόγων που ερευνούσαν χαλάσματα στη ζούγκλα, σε ένα απομονωμένο δάσος κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη ανακάλυψαν ένα κρησφύγετο των Ναζί.






Τα ερείπια που βρέθηκαν, ήταν καλυμμένα από πυκνή βλάστηση που οι επιστήμονες χρειάστηκε να κόψουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο.

Οι επιστήμονες βρήκαν ναζιστικά νομίσματα χρονολογίας κοπής μεταξύ 1938-41, πορσελάνες και ναζιστικά σύμβολα στους τοίχους, ενώ πιστεύουν ότι πρόκειται για κρησφύγετο που χτίστηκε από ανθρώπους του τρίτου Ράιχ, με σκοπό να κρυφτούν εκεί, σε περίπτωση ήττας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα το κομμάτι πορσελάνης  φέρει την επιγραφή "Made in Germany".

"Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γιατί κάποιος να έφτιαχνε κάτι τέτοιο σε μια περιοχή που δεν ήταν προσβάσιμη εύκολα και με τέτοια υλικά που δεν παραπέμπουν στην αρχιτεκτονική των ντόπιων", λέει ο επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων Ντανιέλ Σκαβελσόν, ο οποίος τονίζει ότι "προφανώς, στα μέσα του Β' Παγκοσμίου, οι Ναζί, είχαν ένα μυστικό σχέδιο, να χτίσουν καταφύγια για τα υψηλά ιστάμενα μέλη σε περίπτωση ήττας - μη προσβάσιμα σημεία στη μέση της ερήμου, στα βουνά, σε μια απότομη πλαγιά ή στη ζούγκλα, όπως αυτό΄".

Κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί καθώς χιλιάδες Κροάτες και Ιταλοί φασίστες, έφτασαν στην Αργεντινή, με τις ευλογίες του τότε προέδρου Χουάν Περόν, που διετέλεσε κεφαλή της Αργεντινής το διάστημα 1946-1955 και μετά για λίγο το 1970. Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 Ναζί κατέληξαν στην Αργεντινή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου