Fast Food: καλή μας όρεξη

Ένα βίντεο που προβλήθηκε πρόσφατα από το China’s Dragon TV προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Και αυτό γιατί, το επίμαχο βίντεο δείχνει προσωπικό της Shanghai Husi να χρησιμοποιεί κρέας που μαζεύει απ΄ το πάτωμα και, προφανώς, δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας.



Η εταιρεία έκλεισε άμεσα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους κολοσσούς που προμήθευε. Η McDonald’s Corp και η μητρική της KFC,Yum Brands Inc, απολογήθηκαν στο καταναλωτικό κοινό της Κίνας, μετά την αποκάλυψη ότι η Shanghai Husi Food Co Ltd προμήθευε τις δυο αλυσίδες με «περίεργο» και ληγμένο κρέας.

Οι Αρχές της Κίνας πραγματοποιούν ελέγχους σε όλες τις εταιρείες που προμηθεύονταν προϊόντα απ” τη Shanghai Husi και, όπως αναφέρουν, θα επιθεωρήσουν τις υποδομές της μητρικής της, OSI, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των τροφίμων. Ο υπεύθυνος της έρευνας, όπως δήλωσε σήμερα, απαιτεί να έρθει στα χέρια του ο κατάλογος με όλες τις πωλήσεις της OSI.



Υπογραμμίζει πως ήδη έχουν σφραγιστεί 4.500 κιβώτια βόειου κρέατος, που είχαν παραγγείλει τα McDonald’s, καθώς και 500 που είχε παραγγείλει η Yum’s Pizza Hut. Όμως, όλα δείχνουν πως αυτό το σκάνδαλο τροφίμων δεν περιορίζεται στην Κίνα, αλλά έχει μεταφερθεί ήδη και σε άλλες χώρες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου